KOO kunstonderwijs organisatie: Docenten Muziek

KOO kunstonderwijs organisatie in Den Haag zoekt Docenten Muziek voor divers aantal uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: geen


KOO verzorgt professioneel kunstonderwijs voor ruim 11.000 inwoners in de stad Den Haag, het liefst op plekken waar kunstonderwijs niet vanzelfsprekend is. Dit doen we met een docentencommunity van ruim 230 aangesloten kunstprofessionals. Voor onze community bieden we allerlei extra’s aan: inspiratiesessies & scholing, cultureel ondernemerschap, intervisiemogelijkheden, ontwikkel- en innovatietrajecten in het KOO-Lab en begeleiding in je persoonlijke ontwikkeling.

KOO werkt behalve met scholen ook samen met diverse partners in het Haagse culturele veld zoals het Koninklijk Conservatorium en het Residentie Orkest. Met maatschappelijke instellingen als zorginstellingen en bibliotheken ontwikkelen we vernieuwende projecten voor bijzondere doelgroepen.

Als docent kun je jezelf op veel fronten ontwikkelen in allerlei werkopdrachten binnen de stad, waarbij KOO het voortouw neemt om werkzaamheden voor onze community te realiseren en de community te ondersteunen waar nodig.

Wegens een aantal last-minute aanvragen van basisscholen en instellingen, zijn we op zoek naar docenten muziek die deze aanvragen zouden kunnen invullen.

Docenten Muziek

divers aantal uur per week

Op dit moment werken meer dan 30 muziekvakdocenten voor KOO als zzp’er in het Haagse onderwijs. We werken met een kwaliteitssysteem waarin we de wensen van de school koppelen aan de wensen van de vakdocent. Zo proberen we een match te vinden die beide partijen energie geeft en zorgt voor een langdurige samenwerking. Als docent ben je inhoudelijk verantwoordelijk voor de gegeven kunstvaklessen en geef je de leerlijn in je kunstdiscipline vorm.

Het willen (door)ontwikkelen van je kunstvak is een belangrijk aandachtspunt, zodat je kunt aansluiten bij de wensen van de aanvrager, maar ook bij de laatste ontwikkelingen in onderwijsland. Zo blijf je ook jezelf uitdagen.

Daarnaast is belangrijk dat je communicatief sterk bent en het leuk vindt om samen met anderen te bouwen aan het kunstonderwijs op locatie. Je bent artistiek eindverantwoordelijk voor het project, waardoor je soms ook jezelf flexibel moet opstellen of moet meebewegen op locatie. Het is belangrijk dat je van jezelf ook weet wat je leuk vindt en waar je je kennis en kunde het beste voor kunt inzetten: hou je meer van het coachen op locatie, vind jij het leuk om innovatief muziekonderwijs te geven of werk je graag met speciale doelgroepen die hun eerste stappen in het muziekonderwijs zetten?

We zoeken docenten muziek:

  • met een afgeronde opleiding Docent Muziek (harde eis)

Als je ervaring hebt binnen het lesgeven aan speciale doelgroepen, het coachen van groepsdocenten of lesgeven met innovatieve werkvormen en/of methodes aan groepen, dan hebben wij nog een aantal hele leuke projecten voor je klaarliggen.
Het is daarbij belangrijk dat je zelfstandig kunt werken en goed kunt samenwerken. We betalen een uurtarief van € 42,50 voor lesgebonden uren (in het PO is BTW niet van toepassing). Voor extra ontwikkelopdrachten krijg je nog aanvullend uitbetaald tegen € 28,50 per uur als dit bij het project hoort. Reiskostenvergoeding bedraagt € 0,19 per kilometer vanaf 10 kilometer tot maximaal 100 kilometer per dag (retour) voor woon-werkafstand.

Als je werkt voor KOO, krijg je als docent alle ruimte om je eigen lessen vorm te geven en word je begeleid door een projectleider van KOO, die als contactpersoon voor zowel jou als de aanvrager fungeert en alle organisatorische/zakelijke dingen voor je regelt en met je meedenkt als je ergens tegenaan loopt of inhoudelijk eens wilt sparren.

Daarnaast maak je bij het aangaan van een werkovereenkomst ook meteen deel uit van onze docentencommunity en kun je deelnemen aan alle activiteiten die worden aangeboden.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.