Holland Festival: Tekstschrijver

Het Holland Festival in Amsterdam zoekt een Tekstschrijver voor 0,5 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 22-09-2019Het Holland Festival is het grootste internationale podiumkunstenfestival van Nederland. Elk jaar in juni toont het festival op culturele podia en op locaties verspreid over Amsterdam alle disciplines binnen de podiumkunsten: theater, dans, muziek, muziektheater en diverse multidisciplinaire vormen. Het Holland Festival is voortdurend in ontwikkeling en biedt een afwisselend programma. Het getoonde werk moet idealiter een onvergetelijke indruk achterlaten: door de inhoud, de kwaliteit van makers en uitvoerenden en de ervaring die het biedt.

Het Holland Festival is ‘state of the art’ en wil zijn positie als toonaangevend, trendsettend internationaal podiumkunstenfestival continueren. Het toont werk van Westerse en niet-Westerse makers, initieert internationale coproducties en geeft opdrachten aan Nederlandse kunstenaars en gezelschappen. In 2020 houdt het Holland Festival zijn 73e editie.

Het Holland Festival zoekt een ambitieuze

Tekstschrijver

0,5 fte

De tekstschrijver maakt deel uit van de afdeling Communicatie & Marketing en werkt intensief samen met de afdelingen Programmering en Development en met de directeur.

Hij/zij:

 • Schrijft teksten op voorstellingsniveau (brochureteksten, programmatoelichtingen, interviews, biografieën), festivalniveau (thema’s, hoofdlijnen) en organisatieniveau (terugblik, jaarverslag, beleidsplan, aanvragen)
 • Doet daartoe, op verzoek van en op eigen initiatief, inhoudelijke (desk)research met betrekking tot festivalproducties en -thema’s en is aanwezig tijdens relevante overleggen
 • Voert inhoudelijke en tekstuele (eind)redactie, al dan niet in overleg met programmamanagers en/of hoofd Communicatie.
 • Is in staat artistiek inhoudelijke tekstmateriaal te vertalen in enthousiasmerende en wervende korte teksten

Vereisten:

 • Afgeronde opleiding musicologie of theaterwetenschap, of vergelijkbaar niveau
 • Brede kennis van het internationale podiumkunstenveld, actief bezoeker van voorstellingen en concerten
 • Brede algemene ontwikkeling en het vermogen om verbanden te leggen tussen het maatschappelijk discours in bredere zin en voorstellingen binnen het festival
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift. Goede schriftelijke beheersing van het Engels is een voorwaarde. Schriftelijke kennis van Duits en/of Frans is een pre
 • Duidelijk aantoonbare ervaring in het schrijven over podiumkunsten
 • Vermogen om zowel wervend, informatief als zakelijk te kunnen schrijven in een consistente stijl die past bij festival, doelgroep en medium
 • Sterk in planning en coördinatie, stressbestendig en flexibel in tijdsbesteding

Het betreft een parttime functie (0,5 fte) binnen de festivalorganisatie in Amsterdam. De precieze omvang en invulling kunnen in de loop van de contractperiode worden bijgesteld. Aanstelling vindt zo spoedig mogelijk plaats, in eerste instantie voor de periode van één jaar, met een proeftijd van een maand. Het Holland Festival volgt wat betreft salariëring de cao Theater, de functie wordt ingedeeld in schaal VI. Holland Festival onderschrijft de Code Culturele Diversiteit en wil graag dat zijn team een afspiegeling is van de huidige maatschappij.

Belangstellenden worden verzocht een sollicitatiebrief met cv en een selectie van eerder geschreven teksten (maximaal vier A4, inclusief vermelding van publicatieplek of opdrachtgever) voor 23 september te richten aan Holland Festival, t.a.v. Norbert Bode, Hoofd Communicatie & Marketing. Sollicitaties worden uitsluitend in ontvangst genomen via onderstaande sollicitatiebutton. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Norbert Bode, tel: (020) 788 21 00.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.