Het Nieuwe Instituut: Stagiair Communicatie

Het Nieuwe Instituut in Rotterdam zoekt een Stagiair Communicatie voor 32 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: geen


Het Nieuwe Instituut is er voor professioneel ontwerpend Nederland en het bredere publiek dat in architectuur, design en digitale cultuur geïnteresseerd is. Het instituut beheert het Rijksarchief voor Nederlandse Architectuur en Stedenbouw, stimuleert onderzoek, programmeert tentoonstellingen en lezingen- en debattenprogramma’s in binnen- en buitenland.

Het Nieuwe Instituut werkt met een kern van enthousiaste en betrokken vaste medewerkers en een flexibele schil van tijdelijke opdrachtnemers. Als goed werkgever stimuleert de organisatie de ontwikkeling van kennis en vaardigheden van haar medewerkers. De organisatie biedt functies voor professionals in verschillende stadia van hun carrière, van startende talenten tot ervaren experts.

Het Nieuwe Instituut zoekt ter ondersteuning van Team Thursday Night Live! per direct een

Stagiair Communicatie

32 uur per week

Thursday Night Live!
De donderdagavond van Het Nieuwe Instituut biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur met lezingen, discussies, avondopenstelling van het museum, Thursday Bite en partnerprogramma’s. Urgente vraagstukken, vernieuwend onderzoek, actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland. Voor Thursday Night Live! wordt samengewerkt met alle afdelingen van de organisatie. De diversiteit van programma’s maakt het mogelijk de uiteenlopende doelgroepen van Het Nieuwe Instituut aan te spreken, te betrekken en te ondersteunen. Jaarlijks vinden er tenminste 44 avonden plaats die gemiddeld 180 bezoekers per avond trekken. Bekijk een introductiefilmpje.

Wat is het doel van de stage?
Het leren communiceren van evenementen en bijeenkomsten, gericht op professionele doelgroepen werkzaam in de vakgebieden architectuur, design en digitale cultuur.

Wat houdt de functie in?
Als Stagiair(e) Communicatie draai je vol mee in het Team Thursday Night Live! en treed je op als assistent communicatiemedewerker bij de voorbereiding en productie van activiteiten.

Wat zijn de werkzaamheden?

 • In samenwerking met de communicatiemedewerker events op de kaart te zetten, professionele doelgroepen in kaart brengen en hen betrekken bij de projecten van Het Nieuwe Instituut.
 • Begeleiden van communicatietraject van evenementen.
 • Aanmaken van webpagina’s en verzenden van mailings.
 • Posten van berichten en monitoren van social-mediakanalen.
 • Het inhoudelijk meedenken met de ontwikkeling van programma’s.

Wie zoeken wij?

 • Affiniteit met cultuur, architectuur, design en digitale cultuur;
 • Inschrijving bij een hbo-/wo-studie cultuurwetenschappen of mediastudie;
 • Communicatietalent met hands-on mentaliteit, resultaatgericht kunnen werken in een klein team;
 • Goede beheersing van het Nederlands en Engels;
 • Academische denk- en schrijfvaardigheden;
 • Ervaring met content-managementsystemen, social media en eventueel Adobe Creative Suite software (InDesign en Photoshop);
 • Aanwezigheid op de donderdagavond.

Wat bieden wij?
Het Nieuwe Instituut biedt een inspirerende omgeving om werkervaring op te doen en je netwerk te vergroten. Je leert tijdens je stage over de processen en productie van diverse activiteiten, en over het werken in een grote culturele instelling.

Vergoeding voor de stage bedraagt € 250,- bruto per maand bij 5 dagen inclusief reiskostenvergoeding woon-werkverkeer. Minimale periode van de stage is 3 maanden, minimaal 3 dagen per week met een voorkeur voor 4 dagen.

Meer weten?
Neem voor meer informatie over de inhoud van de stagefunctie contact op met Aimy Eyzenbach, 010-440 12 41.

Reageren
Stuur een bondige motivatie met je cv naar Roos Hamers, hr@hetnieuweinstituut.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.