Het Danspaleis: Vrijwilligerscoördinator Randstad

Het Danspaleis in Amsterdam zoekt een Vrijwilligerscoördinator Randstad voor 12 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: 06-10-2019Ben jij sterk in het werven en coördineren van vrijwilligers en heb jij het in je om een ‘familiegevoel’ te ontwikkelen onder deze doelgroep? Vind je het daarnaast leuk om onderdeel te zijn van een groeiende organisatie met een divers team en bevlogen cultuur? Lees dan gauw verder.

Het Danspaleis zoekt per direct een:

Vrijwilligerscoördinator Randstad

met ingang van 15 oktober, 12 uur per week, minimaal een jaar
opdracht op zzp-basis

Wij
Het Danspaleis is het ‘tankstation van levenslust’. De missie van het Danspaleis is om alle ouderen in Nederland vitaal en inclusief te houden. Vanuit de visie dat muziek een magisch middel is om mensen bij elkaar te brengen en ouderen in beweging te zetten, is de Danspaleisformule ontwikkeld. Om de impact van het Danspaleis verder te vergroten zijn er twee aanvullende formules ontwikkeld, te weten de Muzieksalon en Een Praatje en een Plaatje.

Het Danspaleis is een ouderwets gezellig dansfeest voor ouderen en iedereen die van swingen houdt. Zo doen zij spelenderwijs contacten op en blijven in beweging. De PlatenDraaier (PD) trekt oude krakers uit de koffer van de sterren van weleer, zoals Johnny Hoes, Louis Prima, Lieve Hugo en Doris Day. Van meezinger tot tranentrekker, van merengue tot Engelse wals en van polonaise tot rock-‘n-roll: met Het Danspaleis is het altijd bal. Lees hier meer.

De opdracht
Het hele jaar door worden er Danspaleizen en Muzieksalons georganiseerd in de Randstad. Per Danspaleis dansen 6 – 8 vrijwilligers mee, per Muzieksalon ongeveer 2. Dat betekent dat we een poule van vrijwilligers nodig hebben. De vrijwilligers houden van gezelligheid, nemen gemakkelijk initiatief, vinden muziek en dansen leuk, en hebben een dienstbare instelling. Met behulp van een subsidie wordt de vrijwilligersorganisatie professioneel ingericht.

Jij gaat deze poule van vrijwilligers in de Randstad onderhouden: je plant de vrijwilligers in, werft vrijwilligers door middel van off- en online communicatie, houdt intakegesprekken, organiseert vrijwilligersbijeenkomsten en zorgt voor binding tussen de vrijwilliger en de organisatie. Twee collega-vrijwilligerscoördinatoren bedienen Noord- en Zuid-Nederland.

Jij
We zoeken iemand die:

  • Tenminste twee jaar ervaring heeft met werven (vereiste)
  • Kennis heeft van de sociale kaart en over een relevant netwerk beschikt in de Randstad;
  • In staat is om zelfstandig te werken en prioriteiten te stellen;
  • Flexibiliteit; iemand die zich staande kan houden in een veranderlijke organisatie;
  • Het in zich heeft een ‘familiegevoel’ te ontwikkelen onder de doelgroep;
  • Sterk is in het coördineren van vrijwilligers;
  • Een kloppend hart heeft voor het sociale domein waarin Het Danspaleis zich bevindt en begrijpt dat we een non-profit sociale onderneming zijn waar de betaling evenredig aan is.

Enthousiast?
Stuur uiterlijk 6 oktober 2019 je motivatie en cv naar Petra Welboren, vrijwilligerscoördinator Zuid-Nederland (petra@hetdanspaleis.com). Ook met vragen kun je bij Petra terecht. Gesprekken vinden in de week van 7 oktober bij Het Danspaleis plaats.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.