EKKO: Coördinator Marketing & Contentcreatie

EKKO in Utrecht zoekt een Coördinator Marketing & Contentcreatie voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 24-09-2019EKKO is in Utrecht hét vooruitstrevende podium voor zowel bands als elektronische muziek. Voor én met andersdenkende gelijkgestemden ontwikkelt EKKO een rusteloos vernieuwend, eindeloos divers en toegankelijk inspirerend muzikaal aanbod. De aankomende (inter)nationale top, het beste lokale en regionale talent en interessante danceconcepten krijgen bij EKKO de kans zich te ontwikkelen en door te groeien naar de grotere podia. Behalve in het authentieke pand aan de Bemuurde Weerd programmeert EKKO sinds een aantal jaren ook op verschillende andere locaties in de stad. Voor EKKO is deze stadsprogrammering ook een mogelijkheid om haar leeromgeving uit te breiden. EKKO heeft namelijk ruim 150 vrijwilligers en realiseert een groot deel van haar dansprogramma in samenwerking met jonge makers en organisatoren uit de stad. De ontwikkeling van deze talenten voor en achter de schermen is essentieel voor de fijnmazige muziekketen in Utrecht. Het ‘nadeel’ van een leeromgeving is dat mensen ook achter de schermen ontdekt worden. Door collega’s uit de sector zoals andere podia, festivals of boekingskantoren. Uiteraard is dat ook de bedoeling, dus we feliciteren in dit geval De Melkweg met hun nieuwste aanwinst.

EKKO zoekt voor de afdeling marketing een

Coördinator marketing & contentcreatie

32 uur per week

Als coördinator marketing & contentcreatie ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het marketingbeleid, concertpromotie en voor contentcreatie online. We zoeken iemand die al wél een paar jaar ervaring heeft in een soortgelijke functie in de muzieksector of in de media- of reclamesector. Iemand die initiatiefrijk is en een eigen visie heeft. Een verbindende collega die met originele oplossingen komt. Je bouwt, onderhoudt en benut relaties die op dit moment of in de toekomst van belang zijn. Je bent goed geïnformeerd over allerlei ontwikkelingen, van muziekinhoudelijk en (multi) mediaal tot maatschappelijk en actualiteit. Je zorgt voor een gestructureerde aanpak en je weet mensen te enthousiasmeren en middelen doelgericht in te zetten. We vinden het belangrijk dat je informatie en ideeën scherp, vlot en helder verwoordt en aansluit op de doelgroep. O en humor, niet onbelangrijk.

Je taken:

 • Het jaarlijks opstellen van een marketing-plan & -begroting;
 • bewaakt marketingbuget algemeen en activiteiten;
 • ziet toe op adequate uitvoering dancepromotie marketingmedewerker dance;
 • het opzetten van corporate campagnes in overleg met collega’s;
 • opstellen en uitvoeren promotieplannen concert;
 • verantwoordelijk voor website en socialmedia beleid passend bij het EKKO-profiel;
 • het uitzetten (online) advertenties concert en algemeen;
 • promotie non-muziek programmering en eetcafé;
 • het bewaken en coördineren van de taken van stagiaires alsook begeleiden in hun ontwikkeling.
 • het werven en selecteren van stagiaires en promotie vrijwilligers;
 • het schrijven van (pers)berichten;
 • het mede zorgdragen voor de inhoud van de exposities in het café;
 • het actief werven en onderhouden contact met promotiepartners;
 • het actief werven en onderhouden contact met en aansturen van ontwerpers;
 • input geven voor het jaarplan, jaarverslag en de financiële rapportages;
 • het (door)ontwikkelen en bewaken van de huisstijl;
 • het ontwikkelen van (medewerkers)merchandise;
 • het mede-bewaken van de uitstraling van het pand en toezien op promotie inpandig;
 • administratieve afhandeling marketingactiviteiten;
 • zorgdragen voor het ticketingsysteem;
 • afsluiten van contracten alsmede het bewaken van contractperiodes;
 • verantwoordelijk voor distributiebeleid promotiemateriaal;
 • het bewaken van marketingprocessen en toezien up to date apparatuur;
 • het aansturen van de webmaster;
 • bijhouden relatiebestand;
 • ziet toe op plan en uitvoering publieksonderzoek;
 • draagt zorg voor loyaliteitsprogramma;
 • pro-actief netwerken en blijft op de hoogte van laatste ontwikkelingen ten aanzien van muzikale trends, (multi)mediale ontwikkelingen en publiek/doelgroepen en is daartoe onder meer regelmatig aanwezig tijdens activiteiten, zowel binnen als buiten EKKO.

Dus. Ben je grensverleggend als The Ex, ben je achteloos cool als Marika Hackman, bedenk je net zoveel Sick Shit als together PANGEA, heb je net zoveel likes als Bokoesam, schrijf je zo compromisloos als IDLES klinkt, put je net zo soepel uit wereldse invloeden als Khruangbin, heb je de attitude van OSHUN, maak je graag hokjes kapot als Ray Fuego, ben je een eigenzinnige vernieuwer als Eefje De Visser, ben je fanatiek als Future Islands, kijk je door een onconventionele bril zoals Carista of ben je zo geniaal gek als Larry Gus? We maken graag kennis met je.

Voor ons logisch, maar toch goed om te benadrukken: EKKO streeft in de samenstelling van haar personeel naar een afspiegeling van de samenleving, dus we moedigen iedereen met een migratieachtergrond aan om te solliciteren.

Stuur vóór woensdag 25 september 2019 een motivatiebrief en je cv naar Marlies Timmermans via marlies@ekko.nl. Mocht je nu écht nog vragen hebben over deze vacature, bel even naar 030 – 231 74 57 en vraag naar Marlies. Tot slot, we willen op maandag 30 september al de eerste gesprekken plannen, dus hou wat ruimte die dag.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld, echt niet.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.