de Bibliotheek Gelderland Zuid: Communicatie Medewerker

De Bibliotheek Gelderland Zuid in Nijmegen zoekt een Communicatie Medewerker voor 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Tijdelijk | Sluitingsdatum: 01-10-2019Doelstelling van de Openbare Bibliotheek Gelderland Zuid is het verwezenlijken en in standhouden van een goede bibliotheekvoorziening in de gemeenten Overbetuwe, Beuningen, Berg & Dal, Heumen, Lingewaard en Nijmegen, ten dienste van alle inwoners, ongeacht hun levens- en wereldbeschouwing. Als goede bibliotheekvoorziening stelt de OBGZ haar collectie van boeken, dagbladen periodieken, audiovisuele en digitale materialen, welke actueel zijn en representatief voor het culturele veld, ter beschikking aan alle inwoners van de betreffende gemeenten.

De Bibliotheek Gelderland Zuid zoekt, voor de periode 15 november 2019 tot 1 april 2020 ter vervanging van een zwangerschapsverlof, een

Communicatie Medewerker

36 uur per week 

Over de afdeling
De afdeling marketing en communicatie is verantwoordelijk voor het op een goede manier neerzetten van het marketingbeleid en het uitdragen van de visie van de Bibliotheek Gelderland Zuid. De afdeling volgt de ontwikkelingen in de markt en speelt daar op een professionele wijze op in. De afdeling bestaat uit een hoofd marketing en communicatie, een communicatie medewerker, communicatiemedewerker DTP en een PR medewerker.

Wat ga je doen?
Als communicatiemedewerker ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en effectief inzetten van (online) communicatie ter versterking van de relatie met klanten, potentiële nieuwe klanten en stakeholders. Je bepaalt de online communicatie- en contentstrategieën en beheert alle aspecten van digitale marketing zoals de website, digitale nieuwsbrief, narrow casting, SEO en Google Analytics. Je hebt ervaring met het ontwikkelen en uitvoeren van online campagnes, het verhogen van traffic naar de website en het optimaliseren van de online klantinteractie aan de hand van de gestelde kpi’s. Je stemt alle communicatie goed af met de afdeling en indien nodig met andere partijen. Je neemt de organisatie bij de hand in het verwezenlijken van de (online) doelstellingen, waarbij je collega’s ondersteunt en uitdaagt om hun ideeën te optimaliseren.

Wat vragen we van jou?

 • Hbo werk- en denkniveau en meerjarige werkervaring (minimaal twee jaar).
 • Hbo-opleiding op het gebied van Digitale Communicatie of Online Marketing.
 • Zelfstandig, creatief en ondernemend.
 • Uitstekende schriftelijke en goede mondelinge beheersing van de Nederlandse taal.
 • Goede vaardigheden op het gebied van online copywriting.
 • Kennis van HTML, CMS systemen en mobiele applicaties.
 • Bekend met SEO optimalisatie.
 • Analytisch vermogen en kennis van Google Analytics & Adwords.
 • Ervaring met projectmatig werken.

Wat hebben we jou te bieden?

 • Een veelzijdige functie in een dynamische omgeving.
 • Salaris volgens CAO Openbare Bibliotheken, schaal 8.
 • Werktijden in overleg, enige flexibiliteit gewenst.
 • Werken in een leuk en dynamisch team.

Heb je belangstelling voor de functie?
Mail dan een motivatie en CV voor 1 oktober 2019 naar sollicitaties@obgz.nl onder vermelding van ‘vacature communicatie medewerker’.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.