Beeld en Geluid: Rondleider

Beeld en Geluid in Hilversum zoekt Rondleiders voor 12 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: 01-10-2019Rondleiders gezocht!
Weet jij als geen ander hoe je een verhaal levend kunt overbrengen? Weet jij op een enthousiaste manier de bezoekers te informeren? En zorg je dat er een prettige interactie ontstaat tussen de groep? Dan ben jij misschien wel de nieuwe rondleider die wij zoeken!

Beeld en Geluid is het toonaangevende instituut voor media. Een inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor professionals en particulieren; online, in ons museum en soms op locatie. We zijn een van de grootste archieven ter wereld en we bewaren diverse soorten media, zoals radio- en televisieprogramma’s, video(games), geschreven pers, politieke prenten, gifjes, websites en objecten. Beeld en Geluid is één van de autoriteiten die objectief het Nederlandse medialandschap in kaart brengt en actuele ontwikkelingen benadert vanuit media-historisch perspectief. Zo laten we zien welke impact media hebben op ieders leven. Dat doen we met een groot aantal partners, zoals creatieve mediamakers, knappe deskundigen, betrokken bedrijven en relevante influencers. Op die manier dragen we samen bij aan een mediawijzere wereld.

Rondleider

12 uur per week

JIJ!
Jij begeleidt groepen bezoekers die nieuwsgierig zijn naar de geschiedenis van radio en televisie in Nederland en de pareltjes in het depot. Bezoekers die meer willen weten over het markante gebouw met een archief dat meer dan een miljoen uur aan Nederlands audiovisueel erfgoed bevat en in een interactief museum is ondergebracht. Het spreekt voor zich dat JIJ goed met verschillende mensen om kunt gaan en hospitality hoog in het vaandel hebt. Het liefst ervaring in het geven van interactieve rondleidingen. De Nederlandse taal goed beheerst en bij voorkeur nog een andere taal. Je hoeft zelf geen rondleidingen te ontwerpen. Het materiaal wordt kant en klaar aangeleverd.

WIJ!
Wij zijn bevlogen professionals die dagelijks bezig zijn om het Nederlandse media-erfgoed levend te houden. Wij zijn een organisatie in beweging. Waar niet tegenwoordig? Wij nemen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid serieus. Wij zijn altijd bezig om onszelf en daarmee onze diensten en producten naar een hoger plan te tillen. Wij lachen graag met elkaar en hebben een gezonde dosis relativeringsvermogen. Wij gaan voor Beter en Gedurfder werk.

En natuurlijk de voorwaarden. Wij werken met freelance rondleiders die minstens drie dagdelen per week beschikbaar zijn. De rondleidingen worden meestal tijdens openingsuren gegeven. Het uurtarief is € 55,- per uur, excl. BTW en geen reiskostenvergoeding.

Voel jij je aangesproken? Stuur dan vóór 1 oktober 2019 een bondige motivatie met cv en je beschikbaarheid naar Carolien Wendte: cwendte@destinationart.nl. Wil je meer weten over deze vacature, neem dan contact op met Carolien: 06 122 209 12.

Maandag 14 en donderdag 17 oktober zijn gereserveerd voor gesprekken bij Beeld en Geluid.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.