Veiligheidsmuseum PIT: Medewerker Programmering & Educatie / Floormanager

Veiligheidsmuseum PIT in Almere zoekt een Medewerker Programmering & Educatie / Floormanager voor 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 25-08-2019


Het Nationaal Veiligheidsinstituut (NVI) exploiteert diverse musea op het gebied van veiligheid en hulpverlening waaronder het Veiligheidsmuseum PIT. Daarnaast beheren wij historische collecties van de Nederlandse Politie, Brandweer en Rode Kruis.

Wij zoeken voor onze locatie in Almere per direct een

Medewerker Programmering & Educatie / Floormanager

24 uur per week

Als medewerker Programmering & Educatie / Floormanager ontwikkel en coördineer je de museale en educatieve programmering. Als floormanager (minimaal één dag in de week) ben je verantwoordelijk voor de gang van zaken in het museum en stuur je de aanwezige vrijwilligers aan. Verder bouw je aan een netwerk van museale en educatieve organisaties. We werken in een klein team, dus er wordt van je verwacht dat je bereid bent om af en toe ook praktische taken binnen de locatie op te pakken.

Tijd voor actie. Gisteren heb je samen met jouw collega Ben van marketing de ambities voor de aankomende schoolvakantie doorgesproken. Dé piekperiode van dit kwartaal waarbij duizenden gezinnen met jonge kinderen het museum bezoeken voor een bijzonder dagje uit. Jij hebt al bepaald met welke programmering we de bezoekers een onvergetelijke dag gaan bezorgen. Het idee staat als een huis, nu is het tijd voor de uitvoering.

Allereerst plan je een overleg met de vrijwilligerscoördinator Monique om de beschikbaarheid af te stemmen. Jij weet als geen ander dat succesvolle programmering valt en staat met de juiste mensen op de juiste plek. Je pakt de telefoon en belt met een professional uit de hulpverleningswereld om de datum van de ‘meet&greet’ te bevestigen. Daarna leg je de laatste hand aan de briefing richting je collega floormanager Cilia en de vrijwilligers.

De telefoon gaat: de conservator Jos hangt aan de lijn en hij heeft nog een paar vragen over de objecten die je hebt aangevraagd voor de komende vakantie. Je spreekt af later deze week bij hem langs te gaan. Neem je direct de schenking van dat uniform van vorige week mee. Wordt dit een topstuk in onze collectie?

Je neemt je agenda nog eens nauwgezet door. Morgen sta je als floormanager in het museum en ben jij eindverantwoordelijk. In je hoofd ga je een checklist af terwijl je ogen over het rooster gaan. Welke vrijwilligers stuur je morgen aan? Wat zijn hun sterke punten? Wil je nog wat met ze bespreken? Je maakt een mentale notitie bij Alie, je had gehoord dat zij nog goede ideeën had over het vernieuwde educatieprogramma.

Zo kan jouw dag er zomaar uitzien. Lijkt dat je leuk en herken jij jezelf in het onderstaande profiel? Solliciteer dan snel.

Jij hebt

 • Een relevante opleiding op hbo-niveau (Reinwardt Academie of vergelijkbaar).
 • Enige werkervaring binnen het vakgebied.
 • Een zelfstandige, zelfstartende en proactieve houding.
 • Uitstekende ‘peopleskills’.
 • Oog voor resultaat en gevoel voor creativiteit.
 • Affiniteit met onze museale thema’s: brandweer, politie, ambulance en veiligheid.

Jij krijgt

 • Volop ruimte voor eigen inbreng en initiatief, een leuke werksfeer en enthousiaste collega’s.
 • Een arbeidsovereenkomst van 24 uur per week voor de duur van 6 maanden met mogelijkheid tot verlenging.
 • Overigens staan wij open voor andere samenwerkingsvormen, bijvoorbeeld ZZP.
 • Deze functie wordt gewaardeerd in schaal 8 van de Museum CAO (2.570 – 3.288 euro p/m op basis van een voltijd dienstverband).
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een goede woon-werk vergoeding, een eindejaarsuitkering en een pensioenregeling.

Meer informatie over onze organisatie vind je op pitveiligheid.nl. Je sollicitatie (motivatie en CV) kan je voor 26 augustus 2019 sturen naar administatie@pitveiligheid.nl t.a.v. dhr. S. Artz. De eerste gesprekken vinden plaats op 3 september 2019.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.