Textielcommissie: Hoofdredacteur

De Textielcommissie zoekt een Hoofdredacteur | Vacature voor een Vrijwillige functie | Sluitingsdatum: 14-09-2019De Textielcommissie draagt bij aan het behoud van het textiele erfgoed door het bieden van een platvorm en netwerk aan haar leden, het organiseren van symposia en excursies en het publiceren van de voordrachten.

De Textielcommissie biedt een platvorm en een netwerk aan vak beoefenaars, specialisten, studenten en geïnteresseerden in textiel in uiteenlopende disciplines: conservering en restauratie, (kunst-) historisch onderzoek, natuurwetenschappelijk onderzoek, kunst en kunstnijverheid, mode en design, antropologie en materiële cultuur, technologie en industrie, onderwijs en cultureel erfgoed.

We organiseren twee keer per jaar een symposium over een textiel thema dat vanuit de diverse disciplines wordt belicht met presentaties door professionals. Hier vind je kennis, ervaring en inspiratie en ontmoet je collega’s en mede-geïnteresseerden.
De Textielcommissie is een vrijwilligersorganisatie.

Studies in Textiel
Van elk symposium worden de bijdragen gepubliceerd in een thema uitgave in de serie Studies in Textiel. Een redactie bestaande uit redacteurs, een beeldredacteur, een eindredacteur en een hoofdredacteur draagt zorg voor de kwaliteit van de publicatie.

De Textielcommissie zoekt met ingang van oktober 2019 een

Hoofdredacteur

Vrijwillige functie

Wie zoeken we?
Wij zijn op zoek naar een sprankelende hoofdredacteur met kennis en affiniteit met de wereld van textiel. Bij voorkeur heeft hij/zij ervaring met het redactionele proces, is resultaatgericht en organisatorisch sterk.

Taken

  • coördinatie aanlevering artikelen van de auteurs
  • coördinatie redactie en beeldredactie
  • coördinatie vormgeving i.s.m. met de uitgever
  • onderhouden contact met de uitgever

Wij bieden
Een interessant netwerk van inspirerende en enthousiaste mensen die samen een enorme passie hebben voor textiel en deze zoveel mogelijk willen delen met anderen. Creativiteit, organiserend vermogen, communicatie en nieuwsgierigheid zitten in ons DNA.

Reacties:
Voelt u zich aangesproken? Of heeft u vragen naar aanleiding van deze vacature? Reacties en vragen graag voor 14 september naar Ria van Els-Dubelaar (voorzitter) via info@textielcommissie.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.