Stimuleringsfonds Creatieve Industrie: Stafmedewerker (Digitale Cultuur)

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie in Rotterdam zoekt een Stafmedewerker (Digitale Cultuur) voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 12-09-2019Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie is het Rijkscultuurfonds voor architectuur, vormgeving en digitale cultuur. Jaarlijks ondersteunen we meer dan vijfhonderd bijzondere en vernieuwende projecten, onderzoek en activiteiten van ontwerpers, makers en culturele instellingen in binnen- en buitenland. Het fonds draagt daarmee bij aan de kwaliteit van de professionele ontwerppraktijk. De wisselwerking tussen cultuur, maatschappij en economie speelt hierbij een belangrijke rol. Het Stimuleringsfonds heeft op dit moment 29 medewerkers en voor 2019 een jaarbudget van ongeveer 19 miljoen euro.

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie zoekt per direct een

Stafmedewerker (Digitale Cultuur)

32 uur per week

Functie-inhoud
Als stafmedewerker werk je binnen een klein team aan de subsidieregeling Digitale cultuur. Met de regeling worden artistieke/culturele projecten ondersteund van makers die zich in hun werk verhouden tot digitale technologie, artscience, games en nieuwe media. Als stafmedewerker ben je medeverantwoordelijk voor de begeleiding van aanvragers en bereid je de vergaderingen van de adviescommissie voor. Er is intensief contact met de aanvragers uit het veld en de adviseurs van de commissie. Je controleert ingediende aanvragen en geeft voorlichting over de mogelijkheden van subsidieverlening. Je bent aanwezig bij de commissievergaderingen en verwoordt namens de commissie het advies over de subsidieaanvragen. Op basis van analyses van de resultaten van de regeling lever je een bijdrage aan de uitvoering en evaluatie van het beleid. Je werkt ook mee bij de uitvoering van andere deelregelingen van het fonds. Het werken aan de regelingen is teamwork maar er is ook ruimte om zelfstandig projecten te coördineren die door het fonds worden geïnitieerd. Daarnaast bezoek je regelmatig gerealiseerde projecten en draag je bij aan de communicatie over projecten die met subsidie tot stand zijn gekomen. Meer informatie over de Deelregeling Digitale cultuur vind je hier.

Functie-eisen

  • kennis en werkervaring m.b.t. digitale cultuur en/of digital storytelling;
  • academisch werk- en denkniveau;
  • uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk;
  • proactief en samenwerkingsgericht (zowel intern als extern);
  • uitstekende beheersing van het Nederlands en Engels, zowel mondeling als schriftelijk.

Diversiteit
Het fonds streeft naar diversiteit in team, activiteiten, partners en publieksbereik. Iedereen die denkt hier een bijdrage aan te kunnen leveren, nodigen we nadrukkelijk uit om te reageren.

Arbeidsvoorwaarden
Het fonds kent goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een reiskostenvergoeding en een pensioenregeling. Het gaat in eerste instantie om een aanstelling voor een jaar. Verlenging behoort tot de mogelijkheden. Afhankelijk van werkervaring, leeftijd en competenties bedraagt het bruto maandsalaris maximaal € 3.013,- op basis van een fulltime 36-urige werkweek.

Sollicitaties
Motivatiebrieven, waarin wordt ingegaan op aantoonbare werkervaring en deskundigheid kunnen, inclusief CV, tot en met donderdag 12 september worden gemaild naar vacatures@stimuleringsfonds.nl, gericht aan Aline Knip.

Voor inlichtingen over de functie kunt u contact opnemen met Aline Knip, 010 – 436 16 00. De eerste gespreksronde is gepland op 18 september 2019.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.