Stichting Museumplein Limburg: Manager Publiekszaken

Stichting Museumplein Limburg in Kerkrade zoekt een Manager Publiekszaken voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 30-08-2019Stichting Museumplein Limburg beheert, verbindt en ondersteunt drie culturele publiekscentra: Columbus earth center, Cube design museum en Continium discovery center, te vinden op het Museumplein in Kerkrade. In Columbus bekijk je de wereld vanuit een nieuw perspectief! Een belevenis in Columbus laat je ervaren wat de vooruitgang vanuit het verleden met onze natuurlijke wereld doet. Cube toont spraakmakende designexposities, waarin de impact van innovatief design duidelijk wordt. In Continium ontdek je, door zélf te doen, wat wetenschap en techniek voor het leven betekenen. De activiteiten van Columbus, Cube en Continium worden mogelijk gemaakt door de Provincie Limburg.

Naast de particuliere bezoekers en de schoolgroepen, is het complex op het Museumplein ook regelmatig locatie voor zakelijke events, van congres tot vergadering en bedrijfsfeest.

Het team Publiekszaken bestaat uit 15 medewerkers aangevuld met even zoveel flexkrachten (in totaal 15 fte). Zij zijn verantwoordelijk voor de goede ontvangst van alle bezoekers van de drie instellingen van Stichting Museumplein Limburg. De medewerkers hebben direct contact met de bezoekers en zijn het visitekaartje van de organisatie. Zij verkopen tickets, begeleiden schoolgroepen, geven science shows en beheren de museumwinkel. Voor de aansturing van dit team zijn we op zoek naar een enthousiaste

Manager Publiekszaken

met een coachende leiderschapsstijl

32 uur per week

Wat ga je doen?
Als teammanager zorg je samen met twee floormanagers voor een goed verloop van alle werkzaamheden van de dagelijkse operatie. Je bent verantwoordelijk voor het waarborgen van de bezoekerstevredenheid. Je motiveert de medewerkers op inspirerende wijze, zodat zij kunnen groeien op het gebied van hospitality en professionaliteit en hebt een voorbeeldrol als gastheer/gastvrouw. Als eindverantwoordelijke voor de personele en financiële zaken van het team maak je roosters, los je bezettingsproblemen op, organiseer je werkoverleg en ben je betrokken bij de selectie van nieuwe medewerkers. Gedurende je diensten overzie je het geheel, stuur je bij waar nodig en vind je het geen probleem om zelf bij te springen. Ook ben je betrokken bij de veiligheid in en om de gebouwen als hoofd van de bedrijfshulpverlening. Hiervoor stel je protocollen en procedures op, die je implementeert en bewaakt. Je denkt op tactisch niveau mee over de huidige en toekomstige plannen van de drie instellingen van Stichting Museumplein Limburg om de kwaliteit van de publiekspresentaties te borgen en de efficiency binnen het team te optimaliseren.

Wie zoeken wij?

 • Je bent een energiek persoon met een natuurlijk gevoel voor hospitality.
 • Je bent goed zichtbaar voor alle collega’s en kan uitstekend samenwerken.
 • Je hebt leidinggevende capaciteiten; je kunt medewerkers motiveren en bijsturen.
 • Je pakt zaken gestructureerd aan en bent resultaatgericht.
 • Je houdt je strak aan afspraken, maar bent toch flexibel en denkt in oplossingen.
 • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden.
 • Je hebt hbo-werk- en -denkniveau en aantoonbare ervaring van minimaal 3 jaar op het gebied van leidinggeven (bij voorkeur in de hospitalitybranche).
 • Je hebt affiniteit met cultuur en bent geïnteresseerd in de thema’s van Stichting Museumplein Limburg.
 • Je beheersing van de Nederlandse en Duitse taal is uitstekend.
 • Je bent representatief en verzorgd.
 • Je werkt op roosterbasis en bent bereid om in de weekenden, op feestdagen en in de avonduren te werken.
 • Je bent bij voorkeur woonachtig in de regio Parkstad.

Wat bieden wij?
Wij bieden je een afwisselende baan in een uitdagende, groeiende organisatie waar echt geen week hetzelfde is! Je werkt in een enthousiast team waar samenwerking serieus wordt genomen en ruimte is voor eigen inbreng en visie.

De arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao Sociaal Werk. We bieden een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar met uitzicht op verlenging. De functie is ingedeeld in salarisschaal 8. Je werkt op wisselende tijden volgens een rooster met reguliere inzet in weekenden en feestdagen. De ingangsdatum van de functie zal in onderling overleg worden vastgesteld.

Stuur je inhoudelijke vragen per mail naar Erik Janssen (e.janssen@museumpleinlimburg.nl). Vragen over de sollicitatieprocedure kun je mailen naar Carla Wijnen (c.wijnen@museumpleinlimburg.nl).

Stuur je sollicitatie vóór 31 augustus 2019 uitsluitend per email naar solliciteren@museumpleinlimburg.nl. Vermeld in je mail in de onderwerpregel de volgende referentie: MPZ-0819. De gesprekken zijn gepland in week 36.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.