Stichting Maritiem Museum Rotterdam: Algemeen Technisch Medewerker

Stichting Maritiem Museum Rotterdam in Rotterdam zoekt een Algemeen Technisch Medewerker voor 32-36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 31-08-2019Midden in het bruisende Maritiem District van Rotterdam ligt het Maritiem Museum Rotterdam. Wij vertellen het verhaal van de maritieme wereld van heden, verleden én toekomst en willen onze bezoekers ontwikkeling bieden, inspiratie en vooral een onvergetelijke en plezierige dag. Het museum beheert een omvangrijke, unieke collectie van internationaal topniveau. Wij profileren ons in binnen- en buitenland, mede door een gevarieerde en afwisselende programmering van tentoonstellingen, lezingen, evenementen en activiteiten in onze museumhaven, als een ontmoetingsplaats voor jong en oud.

Wij hechten veel belang aan gelijkwaardigheid en diversiteit. Je gender, etniciteit, afkomst en of je wel of geen beperking hebt, maakt niet uit voor je kansen. Wij willen een museum zijn met oog voor de mens en de verschillen in de samenleving, een plek waar iedereen welkom is en zichzelf kan zijn.

Ter ondersteuning van de sector Huisvesting zijn wij per direct op zoek naar een:

Algemeen Technisch Medewerker

32-36 uur per week

Functieprofiel
Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van reparatie-, inspectie- en onderhoudswerkzaamheden aan gebouwen, terrein, interieur en technisch apparatuur. Je neemt (project)werkzaamheden op je, voert preventief technisch onderhoud uit en verhelpt storingen. Kun jij planmatig werken, ben je resultaatgericht en heb je oog voor details, dan zijn wij wellicht op zoek naar jou.

Werkzaamheden

 • Planmatig en zelfstandig uitvoeren van (allround) technisch onderhoud aan terrein, gebouwen en installaties
 • Preventief onderhoud en ondersteuning bij het opstellen van meerjaren-onderhoudsplannen
 • Oplossen van technische storingen en/of assisteren bij het oplossen ervan
 • Het uitvoeren van reparaties aan apparatuur, verlichting, hang en sluitwerk en dergelijke
 • Opruim- en schoonmaakwerkzaamheden
 • Het melden van schades, defecten en onveilige zaken in het museumgebouw, paviljoens en/of museumhaven
 • Het (technisch) ondersteunen van evenementen, ook in de weekenden

Vereisten

 • Je hebt een afgeronde vaktechnische mbo-opleiding, niveau 4, bijvoorbeeld Elektrotechniek
 • Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring
 • Je bent bij voorkeur woonachtig in de omgeving van Rotterdam
 • Je beschikt over BHV en hebt kennis van Arbo-wetgeving
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden en begrijpt de omgeving waarin je werkt (organisatiesensitiviteit)
 • Je bent in staat om hoofd- en bijzaken te onderscheiden
 • Je bent proactief, organisatorisch, hands-on, stressbestendig en kunt indien nodig snel handelen
 • Je weet met vertrouwelijke informatie om te gaan

Wat bieden wij?
Een uitdagende, gevarieerde en zelfstandige functie in een inspirerende, informele omgeving met fijne teamgenoten. Het team bestaat uit een Hoofd sector Huisvesting, drie projectleiders Tentoonstellingen en een Algemeen Technisch Medewerker/preventiemedewerker, ieder met hun eigen expertise en een schat aan ervaring in de museale wereld.

Er wordt een inwerktraject voor je samengesteld en je krijgt een persoonlijke buddy om je wegwijs te maken in de organisatie. Wij dagen je uit jezelf te ontwikkelen en stellen je in de gelegenheid cursussen en trainingen te volgen. Zo krijg je kans bij te dragen aan het succes van een creatieve culturele organisatie, die hard aan zijn toekomst bouwt en volop in ontwikkeling is. Een marktconform salaris, afhankelijk van kennis, opleiding en ervaring (Museum cao).

Ben jij de Algemeen Technisch Medewerker die wij zoeken?
Stuur dan je motivatiebrief met cv uiterlijk 31 augustus naar
werkenbij@maritiemmuseum.nl.

Voor vragen over de vacature kun je bellen met Erwin Wolf, Hoofd sector Huisvesting (06 233 546 82). Hij is bereikbaar op dinsdag en woensdag.

Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Jeanette Freriks (HR adviseur) op telefoonnummer 010 402 92 50. Zij is aanwezig op maandag, dinsdag en donderdag.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.