Stichting Internationaal Film Festival Rotterdam: Algemeen/Artistiek Directeur-Bestuurder

Stichting Internationaal Film Festival Rotterdam in Rotterdam zoekt een Algemeen/Artistiek directeur-bestuurder voor fulltime | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 13-09-2019


International Film Festival Rotterdam (IFFR) staat sinds 1972 voor de kracht en impact van onafhankelijke film(kunst) en filmmakers. IFFR gelooft dat film – van videokunstinstallatie tot korte en lange film – de geest kan verruimen en van vitaal belang is voor een open en diverse samenleving. Film brengt ons in vervoering, confronteert, prikkelt én vermaakt. Met jaarlijks circa 330.000 bezoeken toont IFFR dat de vrije, artistieke film en een groot publieksbereik heel goed samengaan.

Wij zoeken een

Algemeen/Artistiek Directeur-Bestuurder

fulltime

IFFR is een van de grootste publieksfestivals ter wereld. Met een jaarlijks festival en het hele jaar door events geeft IFFR filmmakers een podium en de kans om hun werk aan een breed en gevarieerd publiek te tonen. Tevens stimuleert, coacht, financiert, distribueert en ondersteunt IFFR zowel opkomende als gevestigde filmmakers via het Hubert Bals Fonds, CineMart en Rotterdam Lab.

Jaarrond bieden we een groot op maat gemaakt educatief programma voor primair, voortgezet en hoger onderwijs. De combinatie van educatie, publieksfestival én ontmoetingsplek voor filmprofessionals maakt IFFR sterk, geliefd en relevant.

IFFR ziet uit naar de feestelijke 50ste jubileumeditie van het festival in 2021.

Organisatie en financiën
Stichting International Film Festival Rotterdam heeft als hoogste orgaan de Raad van Toezicht en werkt met een tweehoofdig collegiaal bestuur-directie. Te weten de algemeen/artistiek directeur-bestuurder en de zakelijk directeur-bestuurder.

De organisatie bestaat uit ruim 40 medewerkers het gehele jaar door. In de aanloop naar het festival loopt dit aantal op tot 120 medewerkers, verdeeld over verschillende afdelingen zoals programma, distributie, financiën, marketing, communicatie en pr, educatie, development, IT en innovatie, en IFFR Pro (gericht op internationale filmprofessionals). Tijdens het festival maakt de organisatie gebruik van een groep van 200 flexibele/tijdelijke medewerkers en ruim 950 enthousiaste vrijwilligers.

IFFR wordt gesubsidieerd door het ministerie van OCW en de gemeente Rotterdam. De hoofdsponsors en vele andere partners, bedrijven en leveranciers dragen mede bij aan de realisatie en het succes van IFFR. De jaarlijkse begroting bedraagt momenteel ruim 9 miljoen euro. Voor speciale programma’s en festivalevenementen doet IFFR een beroep op bijdragen van fondsen. IFFR beschikt over de ANBI-status.

De directie
De algemeen/artistiek directeur-bestuurder (AD) en de zakelijk directeur-bestuurder (ZD) dragen samen de verantwoordelijkheid voor bestuur en organisatie van IFFR. De taakverdeling tussen beiden directeuren is zodanig dat alle artistiek-inhoudelijke medewerkers onder aansturing en verantwoordelijkheid van de AD vallen en alle op bedrijfsvoering gerichte medewerkers onder de ZD. De directie streeft naar collegiale besluitvorming, een goede samenwerking en een constructieve onderlinge sfeer.

De directie is gezamenlijk verantwoordelijk voor het opstellen van het beleidsplan en de begroting. De gecombineerde kracht van beide directeuren moet de groei en continuïteit van sponsoring, partnerships en subsidies waarborgen.

Verantwoording wordt afgelegd aan de Raad van Toezicht.

Specifiek voor de algemeen/artistiek directeur-bestuurder

 • Vertegenwoordigt de organisatie, positionering en profilering van IFFR in binnen- en buitenland als boegbeeld en het gezicht van het festival.
 • Past bij de artistiek maatschappelijk geëngageerde, vrije en Rotterdamse stijl: eigenzinnig, gek op film, no-nonsense en met een rauw randje.
 • Geeft leiding aan het team van programmeurs en beslist in overleg met hen over de inhoudelijke programmalijn, inclusief de speciale programma’s die voor een editie worden gerealiseerd.
 • Beschikt over een relevant, uitgebreid en warm netwerk in de filmindustrie in binnen- en buitenland.
 • Heeft een heldere visie op cinema, kennis van het internationale film- en medialandschap en zicht op de ontwikkelingen voor professionals, en draagt deze uit.
 • Is richtinggevend, stevig en overtuigend. Weet zich uitstekend te verhouden tot de internationale concurrentie.
 • Is verbindend en een teamspeler, geeft ruimte aan professionals en inspireert. Is voor de organisatie en haar medewerkers bereikbaar. Heeft oog voor realisatie en haalbaarheid en is gericht op samenwerking.
 • Vindt de goede balans tussen enerzijds vernieuwen en anderzijds bestendigen en uitbouwen van het bestaande. Staat open voor andere meningen en discussie, en blijft nieuwsgierig.
 • Woont in Nederland of is bereid er te komen wonen, het liefst in Rotterdam. Is bereid om te reizen en spreekt vloeiend Engels.

  Competenties
 • Communicatief
 • Strategisch
 • Samenwerkingsgericht en collegiaal
 • Creatief, vernieuwend en flexibel
 • Sterk in onderhandelen en bemiddelen
 • Representatief (stage presence)
 • Ambitieus

Interesse
Voor informatie over de procedure en de vacature kunt u bellen met Elisabeth Dielesen op 06-29000231. Sollicitaties in de vorm van een motivatie en een curriculum vitae graag voor 13 september 2019 sturen naar: elisabeth@cultuur-ondernemen.nl.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.