Stichting Cultuurkust: Teamleider Vrije Tijd

Stichting Cultuurkust in Harderwijk zoekt een Teamleider Vrije Tijd voor 0,8 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 01-09-2019Cultuurkust is het regionale centrum voor cultuureducatie en amateurkunst van West Gelderland. Wij verzorgen vrije tijdscursussen en workshops in alle kunstdisciplines, educatieve projecten in het basisonderwijs, maatwerk voor de maatschappelijke zorg, workshops aan bedrijven en de organisatie van open podia en festivals.

Cultuurkust is actief in de gemeenten Harderwijk, Nunspeet, Ermelo, Putten en Nijkerk.

Wij zoeken een

Teamleider Vrije Tijd

0,8 fte

De functie
De afdeling vrije tijd organiseert cursussen & workshops, muzieklessen voor kinderen, projecten & kleinschalige festivals en kunstzinnige activiteiten in het sociaal domein. De afdeling bestaat uit een coördinator cursussen, een coördinator muziek, twee coördinatoren festivals en projecten en een groot aantal docenten die veelal als zzp-er werken.

Als teamleider vrije tijd draag je zorg voor het effectief en efficiënt functioneren van de afdeling. Je stelt een jaarplan op en je bespreekt met de coördinatoren de koers en de strategie om de gewenste doelen te halen.

Je bewaakt de kwaliteit en voortgang van de werkzaamheden van de coördinatoren en afdelingsondersteuners. Jouw rol als teamleider is op een coachende manier leidinggeven en daarnaast verwachten we van je dat je een aantal zaken zelf aanpakt, zoals het vernieuwen en uitbreiden van het cursusaanbod in de vrije tijd. Je analyseert het aanbod en ontwikkelt samen met het team nieuwe programma’s en activiteiten. Ook stuur je een deel van de docenten rechtstreeks aan en voert waar nodig onderhandelingen met ze.

Als teamleider volg je relevante maatschappelijke ontwikkelingen op het gebied van cultuurparticipatie en -educatie in de vrije tijd en ontwikkel je het beleid van de afdeling binnen de kaders van de organisatie. Je bouwt een relatienetwerk op en voert overleg met collega-organisaties, opdrachtgevers, gemeenten en andere instanties. Ook beheer je het budget van de afdeling en stel je samen met de coördinatoren projectbegrotingen op. Je maakt onderdeel uit van het managementteam en neemt hier je verantwoordelijkheid in.

Werkzaamheden
De teamleider vrije tijd is verantwoordelijk voor:

 • opstellen jaarplannen voor cursussen, projecten en cultuur in het sociaal domein;
 • vernieuwen en uitbreiden van het cursusaanbod, met oog voor de vraag in de markt;
 • aansturen van het team;
 • relatiebeheer opdrachtgevers;
 • schrijven van subsidie aanvragen;
 • bewaken van de begroting van de afdeling en opstellen projectbegrotingen;
 • samen met de andere leden van het MT draag je bij aan de beleidsontwikkeling van de organisatie.

Functie-eisen

 • minimaal HBO werk- en denkniveau;
 • een voor de functie relevante opleiding op minimaal Hbo-niveau;
 • ervaring met leidinggeven aan professionals, bij voorkeur in de culturele sector;
 • kennis en ervaring met cultuurparticipatie en -educatie in de vrije tijd;
 • ervaring met het schrijven van subsidie aanvragen.

Competenties

 • sociaal en communicatief vaardig;
 • ondernemend en creatief;
 • klantgericht;
 • samenwerkingsgericht;
 • ziet samenhang;
 • zakelijk inzicht en gevoel voor cijfers;
 • inspirerend;
 • analytisch vermogen.

Wij bieden:
Een uitdagende en afwisselende baan in een dynamische, prettige werkomgeving tegen een marktconforme beloning op basis van schaal 11 CAO-KE.

Contact en reageren:
Inlichtingen over deze vacature: Andries de Jong (directeur) bereikbaar vanaf 26 augustus, tel. 0341 721021, of per mail andries.dejong@cultuurkust.nl of Roelinka Schouwstra (teamleider onderwijs), tel. 0341 721021. of per mail roelinka.schouwstra@cultuurkust.nl. Cultuurkust is in deze periode beperkt telefonisch bereikbaar.

Schriftelijke reactie met motivatie en CV kun je uiterlijk 1 september sturen aan:
Cultuurkust, t.a.v. Philipien van Huët, Klooster 4, 3841 EN Harderwijk. communicatie@cultuurkust.nl

De eerste gesprekken zullen plaatsvinden op maandag 9 september en donderdag 12 september. De tweede ronde vindt plaats op maandag 16 september.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.