Rotterdam Festivals: Teamleider en Programmamanager Festivals 

Rotterdam Festivals in Rotterdam zoekt een Teamleider en Programmamanager Festivals voor 1,0 fte (36 uur per week) | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 01-09-2019


Bij Rotterdam Festivals willen we dat iedereen geniet van festivals en de kunst en cultuur in de stad. Dit doen we onder andere door met onze partners de mooiste evenementenkalender van het land samen te stellen, met festivals en evenementen waarbij je voelt: ja, dit is Rotterdam!

Over het festivalteam
Het Festivalteam bestaat uit een teamleider, twee projectleiders, een coördinator stedelijke evenementenkalender en twee managementassistenten. Daarnaast worden voor specifieke projecten regelmatig extra krachten ingehuurd. Het team stelt jaarlijks de evenementenkalender voor de stad samen. Iconische evenementen vormen het hart van deze kalender. Ze weerspiegelen de thema’s van de stad en nemen een sterke internationale positie in. Rondom deze iconen creëert het team sterke evenementenperiodes. Daarnaast bevat de kalender (middel)grote festivals en kleinschalige programmering. Zo ontstaat er een mooi aanbod dat net zo gevarieerd is als de Rotterdammer zelf.

Ben jij de teamleider die Rotterdam als festivalstad verder uitbouwt?

Wij zoeken een

Teamleider en Programmamanager Festivals

1,0 fte (36 uur)

Wie ben jij?
Je bent een ervaren leider die ons team verder kan brengen. En bent verantwoordelijk voor de uitvoering van de festivalstrategie en het behalen van de strategische doelstellingen en KPI’s. Je bewaakt de planning en control cyclus binnen het team en rapporteert hierover aan de directie. Het opstellen van tactisch beleid, doelstellingen en conceptjaarplannen is aan jou toevertrouwd.

Je geeft leiding aan vijf medewerkers. Door je coachende leiderschapsstijl ondersteun je hen bij het realiseren van doelstellingen en hun persoonlijke ontwikkeling. Je bent in staat om met verschillende partijen in de stad (zoals de festivalsector, het bedrijfsleven en de gemeente Rotterdam) de iconische evenementenperiodes naar een hoger niveau te brengen. Vanzelfsprekend ben je een netwerker en sociaal vaardig. Je draagt zorg voor het onderhouden van een netwerk aan personen en instanties zowel privaat als publiek ten behoeve van de voortgang en het draagvlak van het festivalbeleid.

Kennis van het publiek is een van de bepalende factoren bij het uitvoeren van ons beleid. Samen met de projectleider onderzoek bepaal je de strategie. We willen zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met het festivalaanbod in Rotterdam. Met de projectleider marketing en communicatie zet je hiervoor de koers uit.

Wat vragen wij?
Je hebt een hbo+ werk- en denkniveau. En bent sparringpartner van de directie bij het ontwikkelen van de strategie van het festivalbeleid. Je hebt leidinggevende ervaring bij (innovatieve) projecten en of programma’s. En bent gewend te werken met verschillende partijen die zowel gedeelde als tegengestelde belangen hebben. Je hebt ervaring bij het beoordelen van aanvragen voor financiële ondersteuning binnen gestelde beleidskaders. Jaar- en projectbegrotingen kennen geen geheimen voor jou. Het is een pre als je bekend bent met publieksonderzoek en marketing en communicatie en de vertaling daarvan naar beleidskeuzes. Je hebt een goed overzicht over het (Rotterdamse) festivallandschap en woont bij voorkeur in Rotterdam.

Wat bieden wij jou?
Een uitdagende functie als lid van het managementteam. Je werkt in een stimulerende omgeving waarin mensen met liefde voor Rotterdam en cultuur bijdragen aan het succes van onze organisatie.
Wij bieden een arbeidsovereenkomst voor één jaar, met de intentie om bij wederzijdse tevredenheid een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd aan te gaan. Het salaris is ingeschaald in schaal 11 van de cao Sociaal Werk, Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening. Afhankelijk van (werk)ervaring varieert het salaris tussen de € 3.156 en € 5.256, op basis van een voltijds dienstverband.
Verder bieden wij aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een eindejaarsuitkering en de mogelijkheid om Rotterdamse evenementen en culturele instellingen te bezoeken.

Meer weten?
De 1e ronde gesprekken vindt plaats op 9 september in de middag, de 2e ronde gesprekken vindt plaats op 16 september in de ochtend. Een assessment maakt onderdeel uit van de procedure. Op de site van Rotterdam Festivals kun je meer vinden over onze activiteiten. Voor vragen over de functie neem je contact op met  Mark Oskam, hoofd bedrijfsvoering, op 010 433 25 11.

Interesse?
Voldoe je aan bovenstaand profiel en wil jij het team van Rotterdam Festivals komen versterken? Stuur dan je motivatie en cv uiterlijk 1 september naar werken@rotterdamfestivals.nl t.a.v. Mark Oskam.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.