Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen: Studiezaalmedewerker

Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen in Breukelen zoekt een Studiezaalmedewerker voor 16 – 20 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 02-09-2019Het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen (RHCVV) is het historisch centrum voor de regio. Het RHCVV beheert de historische archieven en collecties van gemeenten, bedrijven, particulieren en kerken van De Ronde Venen, De Bilt, Stichtse Vecht en Weesp. Daarnaast houdt het RHCVV toezicht op de informatiehuishouding van de aangesloten gemeenten.

Archieven zijn van groot belang voor de geschiedenis en de identiteit van de regio. Ze zijn onmisbaar voor een goede bedrijfsvoering van de overheid, de bewijszoekende burger en vanuit cultuurhistorisch perspectief. Goede dienstverlening maakt het verschil. We denken mee met onze bezoekers, of zij nu historische belangstelling hebben of komen voor inzage van een bouwvergunning. Meer informatie vind je op: www.rhcvechtenvenen.nl

Het RHCVV heeft een klantgerichte en resultaatgerichte, informele werksfeer. Wij bieden een afwisselende functie in een prettige werkomgeving met 10 vaste collega’s, die passie hebben voor hun vak, en 20 enthousiaste vrijwilligers.

Het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen zoekt een enthousiaste:

Studiezaalmedewerker

16 – 20 uur per week

Heb je belangstelling voor geschiedenis en vind je het leuk om anderen van dienst te zijn? Ben je communicatief sterk en neem je graag verantwoordelijkheid? Lees dan verder!

Wat ga je doen als Studiezaalmedewerker?
Als studiezaalmedewerker ben je het eerste aanspreekpunt voor de bezoekers en onderzoekers. Je helpt hen op weg in hun zoektocht naar (historische) informatie. Je begeleidt bezoekers bij het archiefonderzoek, geeft voorlichting over het optimaal gebruik van de collectie en beantwoordt vragen die per telefoon, mail, chat, Twitter, Facebook en andere kanalen worden gesteld. Je assisteert bij de organisatie van cursussen en lezingen (deze zijn soms in de avonden of in het weekend). Naast de studiezaal in Breukelen is er ook een studiezaal in Weesp. Je zult wisselend op beide locaties werkzaam zijn.

Wie ben je?
Je hebt een dienstverlenende instelling en een representatieve uitstraling. Je bent flexibel en hebt een grote betrokkenheid en verantwoordelijkheidsgevoel. Communicatieve en sociale vaardigheden zijn van groot belang. Daarnaast heb je uiteraard interesse in geschiedenis en cultuur.

Wat breng je mee?

  • Je bent klantgericht en je vindt het leuk om mensen te helpen;
  • Je kunt goed zelfstandig werken, maar overlegt ook graag met collega’s;
  • Je werkt nauwkeurig;
  • Je hebt oog voor verbetering en modernisering van de dienstverlening;
  • Je bent bereid incidenteel avonden en weekenden te werken;
  • Je kunt goed uit de voeten met MS-Office programma’s (Word, Excel). Kennis van Mais-Flexis is een pre;
  • Je beheerst oud-schrift of bent bereid een cursus paleografie te volgen;
  • Aantoonbare kennis van archiefbeheer en geschiedenis is een pre.

Interesse?
We hopen dat je interesse voor onze organisatie en deze functie is gewekt. Wil je nog iets meer weten over deze functie, neem dan contact op met onze Coördinator Dienstverlening en Vrijwilligers, Sander Wegereef via 06-27192317.

Je beknopte motivatie en cv kun je uiterlijk 2 september 2019 insturen ter attentie van Roosmarijn Ubink, directeur, via het online sollicitatieformulier.

Deze vacature staat gelijktijdig intern en extern open. In het geval van gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang.

Het Regionaal Historisch Centrum onderschrijft de NVP Sollicitatiecode Werving en Selectie.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.