Museum Veenendaal: Medewerker Publieksbereik

Museum Veenendaal in Veenendaal zoekt een Medewerker Publieksbereik voor 20 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 06-09-2019Museum Veenendaal wil een aantrekkelijk cultuurhistorisch museum zijn voor jong en oud, vooral uit Veenendaal en de regio Gelderse Vallei. Het museum is gehuisvest in de Cultuurfabriek. Met onze collectie en exposities willen wij het verleden, heden en toekomst van Veenendaal met elkaar verbinden.

Al ruim 25 jaar wordt het museum gerund door vrijwilligers en door een betaalde parttime conservator. Inmiddels zijn we een geregistreerd museum en sterk in onze conserverende functie. In de komende jaren gaan wij meer aandacht besteden aan onze publieksfunctie. Daarvoor zoeken wij een

Medewerker Publieksbereik

20 uur per week

We zoeken een ervaren professional om samen met het bestuur en de conservator de inhoudelijke uitvoering van het publieksbereik uit te bouwen. In deze rol lever je een bijdrage aan de ontwikkeling en uitvoering van de doelstellingen genoemd in ons beleids- en jaarplan. Daarnaast help je onze samenwerking met andere (culturele) partners waar nodig  te verbeteren.

Weet jij alles van organiseren, werk je graag in teamverband, ben je communicatief sterk en een verbinder? Dan komen we graag met je in contact.

Verantwoordelijkheden en taken

 • Mede opstellen en uitvoeren van het jaarplan voor de (tijdelijke) tentoonstellingen, activiteiten en educatieve projecten;
 • Levert een inhoudelijke bijdrage aan de inhoud en uitvoering van het communicatie- en marketingbeleid van het museum. Deze plannen vertaal je naar concrete communicatie-instrumenten om de beoogde doelen te realiseren;
 • Je schrijft pakkende en creatieve persberichten en social media posts;
 • Onderhoudt de website en de social media kanalen van het museum;
 • Mede aansturen van de diverse werkgroepen;
 • Ons aanspreekpunt qua activiteiten voor de Cultuurfabriek en overige (culturele) partners.

Kennis en ervaring

 • Affiniteit met musea en kennis van publiekszaken;
 • Afgeronde relevante hbo-opleiding en minimaal twee jaar werkervaring;
 • Zelfstandig, proactief en pragmatisch ingesteld;
 • Je hebt kennis van en ervaring met de toepassingen van nieuwe media;
 • Je bent een teamspeler die de specifieke dynamiek van een vrijwilligersorganisatie begrijpt;
 • Je hebt een perfecte beheersing van het Nederlands;
 • Je beschikt over uitstekende tekstuele, communicatieve en redactionele vaardigheden;
 • Je bent klant- en resultaatgericht en hebt een flexibele werkhouding.

Arbeidsvoorwaarden
Museum Veenendaal biedt een dienstverband voor 16-20 uur per week. Het betreft in eerste instantie een tijdelijk contract met de mogelijkheid tot vaste aanstelling.

Inlichtingen & sollicitatie
Voor meer inhoudelijke informatie over de functie, neem je contact op met Theo van Hardeveld (voorzitter), bereikbaar op 06-43134793. Stuur je cv en motivatie naar HRM t.a.v. Mark Arens (musealezaken@museumveenendaal.nl). Je ontvangt een bevestiging van je sollicitatie. Graag ontvangen we je reactie uiterlijk 6 september 2019.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.