Museum Het Rembrandthuis: Medewerker Events

Museum Het Rembrandthuis in Amsterdam zoekt een Medewerker Events voor 20 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 22-09-2019Museum Het Rembrandthuis is gevestigd in een monumentaal pand in het centrum van Amsterdam, het huis waar Rembrandt tussen 1639 en 1658 heeft gewoond en gewerkt. Wij vertellen het verhaal van Rembrandt de mens, de kunstenaar, de leermeester, de inspirator, de verzamelaar, de ondernemer én de Amsterdammer. Het museum bezit een mooie collectie etsen van Rembrandt. In het woonhuis zijn schilderijen van Rembrandt en zijn omgeving te zien. Wij organiseren tijdelijke tentoonstellingen, geven dagelijks demonstraties etsen en verfbereiding en rondleidingen. Wij verwelkomen jaarlijks meer dan een kwart miljoen bezoekers uit binnen- en buitenland.

Het museum bevindt zich in een interessante ontwikkelingsfase. Speerpunten zijn onder meer de modernisering en uitbreiding van het museumcomplex, de versterking van de bezoekerservaring, het investeren in hospitality en de verdere ontwikkeling van de organisatie en werkprocessen.

Museum Het Rembrandthuis zoekt per 1 december 2019 een

Medewerker Events

20 uur per week

De ideale kandidaat
Wij zoeken een positief ingestelde en enthousiaste Medewerker Events die zich gaat bezighouden met het verzorgen van events voor relaties en sponsoren van het Rembrandthuis en de publieksevenementen die het museum zelf organiseert, zoals lezingen en de Museumnacht. Je bent verantwoordelijk voor het hele proces; het plannen, het organiseren en (het toezien op) de uiteindelijke uitvoering.

Taken en verantwoordelijkheden

 • Je coördineert en organiseert alle interne en externe events.
 • Je beheert de evenementenagenda en gebruikt het boekingssysteem.
 • Je maakt draaiboeken, afspraken met onder andere cateraars en zorgt voor het inplannen van personeel.
 • Je bent het interne aanspreekpunt binnen de organisatie voor dagelijkse vragen en planning.
 • Je treedt op als vertegenwoordiger van het museum bij events.
 • Je onderhoudt en bouwt proactief mee aan het netwerk van zakelijke relaties, met name (potentiële) klanten en partijen in de hospitality branche (cateraars, evenementenbureaus en technische bedrijven).
 • Je draagt zorg voor de facturatie en de administratieve afhandeling van evenementen.
 • Je denkt mee over programmering, het aanbod van events en verbetering van de werkprocessen.
 • Je bent bereid om naast de kantooruren ook op onregelmatige tijden te werken, zoals avonden en sporadisch in de weekenden.

Opleiding en ervaring

 • Je hebt een relevante afgeronde hbo-opleiding, bijvoorbeeld Hotelschool of Event Management.
 • Je hebt aantoonbare ervaring in de hospitality en events-wereld.
 • Je hebt affiniteit met kunst en cultuur.
 • Je bent communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk en beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend.
 • Je woont bij voorkeur in de metropool Amsterdam.
 • Je bent bij voorkeur beschikbaar vanaf 1 december 2019.

Overige informatie

 • Het betreft in eerste instantie een tijdelijk dienstverband van een jaar.
 • De functie is ingedeeld in schaal 7 van de salarisschalen van Museum Het Rembrandthuis (minimaal € 1.265,65 en maximaal € 1.584,87 bruto per maand op basis van 20 uur). Inschaling is afhankelijk van opleiding, kennis en ervaring.
 • De werkdagen en -tijden zijn in overleg flexibel in te delen.
 • Voor meer informatie over de vacature kan je contact opnemen met Martijn Bosch, hoofd marketing en sales (m.bosch@rembrandthuis.nl).
 • Bent je geïnteresseerd in deze functie, stuur dan uiterlijk 22 september 2019 per e-mail een brief met je motivatie en cv naar personeelszaken@rembrandthuis.nl onder vermelding van ‘sollicitatie medewerker events’.
 • Voor verdere informatie zie de website van het museum.

Museum Het Rembrandthuis volgt de Code Culturele Diversiteit. We streven ernaar dat onze organisatie een afspiegeling is van de Amsterdamse samenleving. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar een kandidaat die de diversiteit binnen ons team versterkt.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.