Museum Boijmans Van Beuningen: Stagiair Online Publieksbegeleiding / Activiteiten

Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam zoekt een Stagiair Online Publieksbegeleiding / Activiteiten voor 24 tot 32 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: 15-09-2019Museum Boijmans Van Beuningen is een museum met collecties van wereldniveau. Het beheert topverzamelingen op het gebied van oude kunst, prenten en tekeningen, moderne en hedendaagse kunst en kunstnijverheid en design, in totaal ruim 125.000 objecten. Het museum gaat in 2019 grootschalig renoveren en vernieuwen. Het programma loopt door en de beroemde museumcollectie blijft zichtbaar bij de buren, in Rotterdamse schoolklassen, wellicht in een locatie op Rotterdam Zuid en in 2021 in Depot Boijmans Van Beuningen. Ook reist de collectie naar de wereldtop van musea en wordt de online aanwezigheid van het museum de komende periode versterkt.

Ter versterking van de afdeling educatie en publieksbegeleiding zoeken wij voor het najaar 2019 een stagiair.

Stagiair Online publieksbegeleiding / Activiteiten

24 – 32 uur per week

Naast tekstbordjes, rondleidingen, films of een multimediatour, is internet voor musea in toenemende mate een plek waar het publiek informatie zoekt over collectiestukken, kunstenaars of stromingen. Tijdens de komende in transit-periode wordt het belang van een publieksvriendelijke, digitale ontsluiting van de collectie en de kennis daaromtrent alleen maar groter. Voor de versterking van onze bestaande online platforms en de ontwikkeling van nieuwe digitale projecten zijn we op zoek naar een stagiair Online publieksbegeleiding. Deze stagiair zal bovendien ondersteuning bieden bij de organisatie van activiteiten bij buurmusea in het kader van Boijmans bij de Buren.

Functieomschrijving:

  • het samenstellen redactionele content voor de site: het geschikt maken van bestaande teksten voor online publicatie, het schrijven van nieuwe thematische pagina’s, het evalueren van bestaande content, het invoeren van data in de nieuwe web-omgeving
  • het koppelen van nieuwe en bestaande content aan andere webplatforms en social media
  • het (mede) uitvoeren van doelgroeponderzoek, enquêtes en tests m.b.t. onze online, digitale publieksbegeleiding
  • ondersteuning bij de ontwikkeling van digitale projecten zoals 360-gradentours, video- en/of podcastproducties, de herinrichting van ons Youtubekanaal etc.
  • het verkennen van de mogelijkheden voor meer innovatieve, experimentele projecten (online tentoonstellingen, online communities, games, VR-installaties, AR-tours)
  • de stagiair ondersteunt de afdeling Educatie & Publieksbegeleiding bij diverse werkzaamheden, zoals de telefoon beantwoorden, notuleren bij vergaderingen, ondersteuning en ontwikkeling van diverse activiteiten en programma’s van de afdeling, evalueren en onderzoeken van programmering, etc.
  • de stagiair ondersteunt bij de organisatie van activiteiten bij buurmusea in het kader van Boijmans bij de Buren. Bij acht buurlocaties blijft de collectie van het museum zichtbaar tijdens de grootschalige renovatie en vernieuwing. De stagiair helpt mee bij de organisatie van verschillende programma’s zoals: Pak een stoeltje, Ongezien Boijmans, Ongehoord Boijmans en Onvergetelijk Boijmans.

Wij zoeken:
Een enthousiaste student kunstgeschiedenis/cultuurgeschiedenis die tech-savvy is, of een student nieuwe media / digitale cultuur die een grote affiniteit heeft met kunst. We zoeken iemand die goed kan schrijven, de Nederlandse (en bij voorkeur ook de Engelse) taal uitstekend beheerst, nauwkeurig is en in staat is publieksgericht te denken. Een gedegen kunsthistorische kennis is een pre. De stagiair is flexibel inzetbaar, heeft goede organisatorische vaardigheden en kan goed werken onder (tijds)druk.

Meer informatie: Rianne Schoonderbeek, Conservator Educatie 010-4419444.

Wat bieden wij?
Wij bieden een afwisselende stageplek in een plezierige werkomgeving in een vooraanstaand kunstmuseum in transitie, gedurende vier tot zes maanden. Stagiair(e)s hebben een eigen begeleider op de afdeling, maar maken deel uit van de afdeling als geheel. Onderdeel van elke stage maakt dan ook uit de algehele ondersteuning van de afdeling, deelname aan afdelingsvergaderingen, bijdragen aan activiteiten etc. Dit maakt dat stagiair(e)s een goed beeld krijgen van de verschillende aspecten van het werk als museumeducator en kennis maken met de verschillende afdelingen van een museum. Binnen de stage is ruimte om in overleg een eigen of opleiding gerelateerde opdracht uit te voeren. Een stagevergoeding is niet beschikbaar.

Geïnteresseerd?
Stuur dan vóór 15 september 2019 een sollicitatiebrief met CV naar
Rianne Schoonderbeek (schoonderbeek@boijmans.nl).

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.