Go Short International Short Film Festival Nijmegen: Hoofd Marketing & Communicatie

Go Short International Short Film Festival Nijmegen in Nijmegen zoekt een Hoofd Marketing & Communicatie voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: geenGo Short is hét platform voor korte film en talent in Nederland. Het jaarlijkse internationale filmfestival omvat een competitie die kwalificeert voor de Oscars, BAFTA en European Film Awards, een uitgebreide randprogrammering en programma’s en internationale filmprofessionals. De twaalfde editie vindt plaats van 1 tot en met 5 april 2020. Daarnaast houdt Go Short zich bezig met de distributie en promotie van korte films. Go Short heeft een unieke positie binnen het Nederlandse filmlandschap, speelt een actieve rol in talentontwikkeling en is onderdeel van een stevig internationaal netwerk.

Wij zoeken op korte termijn naar een creatieve, hands-on:

Hoofd Marketing & Communicatie

0,8 fte | 32 uur per week

Je bent verantwoordelijk voor het verder ontwikkelen en uitvoeren van een passend, spannend en vernieuwend communicatiebeleid. Je barst van de creatieve ideeën om de ene keer een groot publiek en de andere keer een kleine subgroep aan te spreken. Je bent op de hoogte van nieuwe trends op het gebied van marketing en communicatie en bent niet bang om te experimenteren en initiatief te nemen. Je bent een vaardige teamspeler en houdt de balans goed tussen artistieke en commerciële waarden. Je bent een netwerker en houdt het hoofd koel in de aanloop naar de hectische festivalperiode. Je realiseert je wat werken bij een relatief kleine en dynamische organisatie inhoudt en je hebt er zin in om op flexibele, zelfstandige en oplossingsgerichte wijze met een team aan de slag te gaan. Je hebt geen problemen met een divers takenpakket, onregelmatige werktijden en de festivaldynamiek die in de piek soms een fulltime inzet vraagt.

Je hebt de dagelijkse leiding over de afdeling Communicatie. Je bent onderdeel van het kernteam en werkt actief samen met kernteamleden van andere afdelingen. Je rapporteert aan de directeur en je adviseert deze en het kernteam op strategisch en operationeel niveau.

Kerntaken zijn onder andere:

 • Opstellen en operationaliseren van strategie en beleid op het gebied van on- en offline marketing en communicatie in de breedste zin van het woord, sociale media en pers/media
 • Het verzorgen van festivalcampagnes, marketingacties en communicatie van projecten door het jaar heen
 • Het onderhouden en verder ontwikkelen van de website/online festivalplatform
 • Relatiebeheer en werving van nieuwe partners en sponsoren
 • Het beheren van de huisstijl en de branding van het festival en het merk Go Short
 • Het generen en in goede banen leiden van ticketverkoop en het verkopen van (doelgroep)programma’s en arrangementen
 • Het bijhouden van resultaten, maken van rapportages en inhoudelijk verslag
 • Het bedenken en uitvoeren van producties en activaties
 • Het aansturen van een klein team, dat groeit en piekt in de festivalperiode met stagiaires, medewerkers en vrijwilligers
 • Het beheren en monitoren van de begroting en budgetten

We zoeken/vragen

 • Een stevige visie op eigentijdse marketing & communicatie voor culturele evenementen
 • Aantoonbare werkervaring in een leidinggevende functie
 • Een HBO/WO-denkniveau, opgeleid in een voor de functie relevante opleiding
 • Iemand met een passie voor film, filmevenementen en het communicatievak, bij voorkeur ervaring bij een (film)festival
 • Zeer goede kennis van en ervaring met social media-marketing, SEO, SEA, CMS-en en Google Analytics
 • Ervaring met project- en budgetbeheer
 • Relevant netwerk van pers en mogelijke samenwerkingspartners en sponsoren
 • Een grote teamgeest, stressbestendigheid en flexibele opstelling ten opzichte van drukke, stressvolle periodes

Wij bieden
Een dynamische, informele werkplek in een jong team en veel vrijheid om de functie vorm te geven. De organisatie en het kantoor zijn gevestigd in het centrum van Nijmegen. We lunchen samen en borrelen regelmatig. Het salaris en de bijbehorende arbeidsvoorwaarden zijn passend voor een kleine en culturele organisatie en afhankelijk van leeftijd en ervaring. In eerste instantie bieden wij een tijdelijk contract van maximaal 1 jaar met zicht op verlenging. In overleg kan de functie initieel freelance ingevuld worden.

Meer informatie en reacties
De functie is op korte termijn beschikbaar, startdatum in overleg. Ben je geïnteresseerd, reageer dan zo snel mogelijk en geef je beschikbaarheid daarbij meteen aan. Voor meer informatie zie www.goshort.nl of neem contact op met directeur Kirsten Ruber via kirsten@goshort.nl.

Wegens een beperkte bureaucapaciteit vragen we je om te solliciteren via het formulier en daarnaast een motivatiebrief en een CV te sturen naar vacatures@goshort.nl o.v.v. ‘vacature communicatie’.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.