Frans Hals Museum: Junior Registrar

Het Frans Hals Museum in Haarlem zoekt een Junior Registrar voor 22 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 25-08-2019Het Frans Hals Museum geniet internationale bekendheid, met name vanwege zijn uitmuntende collectie Haarlemse meesters uit de 16e en 17e eeuw, waaronder de grootste verzameling schilderijen van Frans Hals ter wereld, en zijn toonaangevende tentoonstellingen hedendaagse kunst. Het museum is gevestigd in twee sfeervolle 17e-eeuwse panden en stelt zich ten doel om het publiek te laten kennismaken met de ongekende bloei van de schilderkunst in de Gouden Eeuw en met internationale ontwikkelingen in de eigentijdse beeldende kunst. Het museum bevindt zich momenteel in een interessante fase van zijn ontwikkeling en profileert zich vanaf 2018 specifiek als 1 museum op 2 locaties met de ‘transhistorische’ link tussen oude en hedendaagse kunst, traditie en vernieuwing.

De organisatie van het museum bestaat uit 43 medewerkers (34,9 fte), verdeeld over 4 afdelingen: Collecties, Tentoonstellingen, Publiekszaken en Financiën en Bedrijfsvoering aangestuurd door een Managementteam met afdelingshoofden, adjunct directeur en algemeen directeur. De (junior) Registrar Tentoonstellingen wordt voornamelijk aangestuurd door het Hoofd Tentoonstellingen.

Het Frans Hals Museum zoekt per 1 november 2019 een:

Junior Registrar Tentoonstellingen (m/v)

22 uur per week

Inhoud van de functie:
De (junior) Registrar Tentoonstellingen:

 • Verzorgt opmaak, adequate en tijdige administratieve afhandeling en registratie van bruikleenaanvragen en eigen objecten in tentoonstellingen;
 • Onderhoudt contacten met bruikleengevers, kunstenaars en transporteurs over het vervoer, verpakking en begeleiding van kunstwerken, alsmede over de verzekering van de bruiklenen;
 • Assisteert bij de planning, organisatie, op- en afbouw van tentoonstellingen en zorgt voor conditierapportages;
 • Verwerkt informatie in het managementsysteem en het 3-D inrichtingsprogramma;
 • Vraagt beeldmateriaal aan ten behoeve van tentoonstellingspublicaties;
 • Zorgt voor het bijhouden van gegevens van beeldmateriaal ten behoeve van uitgevers en voor intern gebruik;
 • Notuleert werkgroepvergaderingen en levert gegevens bij het secretariaat aan voor openingen en presentexemplaren.

Wij verwachten:
Een zorgvuldige, communicatief vaardige collega met een hands-on mentaliteit die:

 • een afgeronde opleiding aan Reinwardt Academie heeft of een vergelijkbare opleiding;
 • servicegericht en stressbestendig is, overzicht kan houden en over organisatiebewustzijn beschikt;
 • minimaal één jaar ervaring in een soortgelijke functie heeft;
 • goede kennis heeft van Word en Excel én kennis heeft van geautomatiseerde gegevensverwerking (ervaring met TMS of Adlib is een pré);
 • het niet erg vindt om in voorkomende gevallen ook buiten kantooruren te werken;
 • beschikt over goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels en bij voorkeur ook van een andere moderne taal.

Wij bieden:
Een zelfstandige en uitdagende functie in een dynamisch museum met leuke collega’s. De functie is gewaardeerd in schaal 7, maximaal € 2.986,00 bruto bij een 36-urige werkweek (salarispeil 1 januari 2018). Wij bieden een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor een jaar.

Wanneer u geïnteresseerd bent in de functie, kunt u tot en met 25 augustus 2019 uw motivatiebrief met CV per mail sturen aan Mevrouw A.I.A. Demeester, directeur Frans Hals Museum, o.v.v. Vacature (junior) Registrar Tentoonstellingen naar vacatures@franshalsmuseum.nl.

Nadere informatie over de functie kunt u inwinnen bij Tony Hofman, Hoofd Tentoonstellingen, bij voorkeur via T.Hofman@franshalsmuseum.nl (of 023 – 5115787 /06-173 74 655). De eerste gesprekken vinden plaats in de week van 2 september 2019.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.