de Kubus Lelystad: Directeur – Bestuurder

de Kubus Lelystad in Lelystad zoekt een Directeur – Bestuurder voor 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 02-09-2019


Stichting de Kubus te Lelystad heeft een prominente rol in de stad en zelfs in de provincie Flevoland. Zij beschikt over diensten, producten, capaciteit en netwerk die een bijdrage leveren aan een sociaal-maatschappelijke cohesie in de jonge stad en polder. Ruim 40 jaar weet zij jongeren en volwassenen te boeien en binden als het gaat om kunst, cultuur en entertainment. De succesformule moet verder worden uitgebouwd en geborgd worden in de lokale en regionale samenleving.

Na 12 jaar draagt de huidige directeur-bestuurder het stokje over aan een ervaren, energieke en betrokken kandidaat.

Directeur – Bestuurder

36 uur per week

Werkzaamheden van een Directeur-Bestuurder:

 • De directeur-bestuurder is het boegbeeld van de organisatie en wordt in- en extern als zodanig gerespecteerd. Onder leiding van de huidige bestuurder heeft Stichting de Kubus zich gepositioneerd als onmisbare maatschappelijke partner, zowel gemeentelijk als provinciaal. Cultuur is een wezenlijk onderdeel van een stabiele en evenwichtige samenleving en de Stichting wordt breed herkend als een instelling die dat bij uitstek uitdraagt. Van de nieuwe bestuurder wordt verwacht, dat zij/hij dit gedachtegoed verder uitbouwt.
 • De directeur-bestuurder is eindverantwoordelijk. Zij/hij onderhoudt de belangrijke contacten met de buitenwereld, zoals gemeente, provincie en (gemeentelijke) partners, participeert in veel (lokale) samenwerkingsoverleggen, participeert in landelijke netwerken en is dus het boegbeeld van de Stichting.
 • De directeur-bestuurder is ook verantwoordelijk voor het personeelsbeleid en het contact met de Ondernemingsraad.
 • Tenminste vijf keer per jaar overlegt de directeur-bestuurder met de Raad van Toezicht (RvT). Voorafgaand daaraan, en voor zover wenselijk tussentijds, is er afzonderlijk overleg met de voorzitter van de RvT.
 • Daarnaast organiseert de directeur-bestuurder minimaal eens per jaar een gezamenlijk overleg tussen RvT, MT en staf en tussen de Ondernemingsraad en (een delegatie van) de RvT.

Wat neem je mee?

 • Integrale managementervaring (cultuur / kunstzinnige omgeving);
 • Kennis van subsidiestromen, fondswerving, sponsoring, financiĆ«le sturing;
 • Politieke sensitiviteit;
 • Communicatieve persoonlijkheid;
 • Academisch werk- en denkniveau.

Wat bieden wij?

 • Een leuke, informele werkomgeving in het hart van Lelystad;
 • Beloningsleidraad zoals geformuleerd door Cultuurconnectie in de Richtlijn directeur-bestuurder cultuur educatie;
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • De aanstelling geschiedt in principe voor onbepaalde tijd voor een dienstverband van 36 uur per week.

Sollicitaties bevatten een motivatie, een curriculum vitae en mogelijke referenten. Zij dienen te worden gericht aan de voorzitter van de Raad van Toezicht, drs. J. van Gelder, en uiterlijk 2 september te zijn ontvangen. Adres: Stichting de Kubus, Postbus 354, 8200 AJ Lelystad of bij voorkeur info@dekubuslelystad.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.