Cultuur Eindhoven: Trainee

Cultuur Eindhoven in Eindhoven zoekt een Trainee voor 32-36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime, Traineeship, Tijdelijk | Sluitingsdatum: 10-09-2019Cultuur Eindhoven geeft uitvoering aan het cultuurbeleid van de gemeente Eindhoven. De statutaire doelstellingen van de stichting zijn in het beleidsplan vertaald in drie basisfuncties:

A. Cultuur Eindhoven is een fonds dat op transparante wijze een gelijk speelveld creëert voor de verdeling van subsidies van kunst en cultuur in Eindhoven en verantwoording aflegt over de verdeling en impact van de middelen.
B. Cultuur Eindhoven is een expert die diverse stakeholders (met name individuele kunstenaars, instellingen en de gemeente) adviseert en beleid ontwikkelt in afstemming met betrokken partijen en stakeholders.
C. Cultuur Eindhoven is een verbinder die door het aangaan en creëren van (nieuwe) netwerken zorgt voor een grotere zichtbaarheid van en draagvlak voor kunst en cultuur in de stad.

Het jaar 2020 kenmerkt een bijzonder intensieve periode voor het cultuurbeleid in Eindhoven. Zo wordt er een huidige beleidsperiode afgesloten, maar starten tevens alle voorbereidingen voor de nieuwe beleidsperiode van 2021 -2024. Dat betekent een inspirerende en uitdagende omgeving waar een trainee onderdeel uit van mag maken.

Trainee

32-36 uur per week

Cultuur Eindhoven is op zoek naar een trainee op het gebied van cultuur. We zoeken iemand die leergierig en gedreven is, iemand die zich wil ontwikkelen en ervoor openstaat om alles binnen cultuurbeleid te proeven. Ben je een jonge professional die ervaring op wil doen in een uitdagende omgeving op het gebied van cultuurbeleid? Wil jij in een klein en dynamisch team werken om deze ambitie waar te maken?

Stichting Cultuur Eindhoven
Het team van Cultuur Eindhoven bestaat uit acht personeelsleden en wordt aangestuurd door de directeur-bestuurder. Als trainee ben je met name ondersteunend aan de beleidsmedewerkers bij de uitvoering van het subsidieproces. Hun kennis en ervaring helpen jou om jouw kennis te vergroten.

Daarnaast biedt de functie de kans om jezelf te ontwikkelen op het gebied van cultuurbeleid in de breedste zin van het woord. We verwachten dat je zelf tevens gegevens zal analyseren, input voor verbetering zal leveren en informatie proactief zal verzamelen.

Jouw uitdaging

 • ondersteuning bieden aan beleidsmedewerkers bij de uitvoering van het subsidieproces zoals het opstellen van beschikkingen en checken van verantwoordingen;
 • ondersteuning bij projecten van Cultuur Eindhoven, bijvoorbeeld bij diverse bijeenkomsten en onderzoeken;
 • proactief informatie verzamelen over behoefte en wensen van (culturele) veld en partners;
 • meewerken aan (verbeter)voorstellen voor analyse, beleid en ontwikkelen projecten.

Jouw profiel

 • je beschikt over academisch/hbo+-werk- en -denkniveau;
 • je bent maximaal 3 jaar geleden afgestudeerd;
 • je hebt aantoonbare kennis inzake verschillende culturele disciplines;
 • je hebt basiskennis van financiën en kan goed overweg met Excel;
 • je bent een verbinder en in staat om personen/initiatieven aan elkaar te koppelen;
 • je bent proactief, nieuwsgierig en geïnteresseerd in ontwikkelingen binnen kunst en cultuur;
 • je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • je bent bekend met de Eindhovense kunst- en cultuursector.

Wij bieden
Een contract voor een jaar. Een gevarieerde functie waar je enorm veel werkervaring kunt opdoen, waar je ruimte krijgt om jezelf te ontwikkelen binnen een klein en gemotiveerd team. Salariëring betreft € 2.335,- bij een fulltime (36 uur) dienstverband, exclusief vakantiegeld en een eindejaarsuitkering.

Informatie
Voor meer informatie over Cultuur Eindhoven zie www.cultuureindhoven.nl. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Tanja Mlaker, te bereiken via team-assistente Judith Groenewoud: 06 – 46 41 36 34. Tevens is Cultuur Eindhoven te bereiken via het algemene telefoonnummer: 040 – 238 43 03.

Reacties
Ben je geïnteresseerd in deze functie? Stuur dan je motivatiebrief en cv (graag in pdf) naar info@cultuureindhoven.nl. Je kunt tot uiterlijk 10 september reageren en uitsluitend via e-mail. We streven ernaar dat je in oktober kunt beginnen.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.