Amsterdams 4 en 5 mei comité i.s.m. Joods Cultureel Kwartier: Stagiair(e) Programmamaker

Het Amsterdams 4 en 5 mei comité in Amsterdam zoekt i.s.m. het Joods Cultureel Kwartier een Stagiair(e) Programmamaker voor 24 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: 09-09-2019Jaarlijks vinden op 4 en 5 mei kleinschalige, intieme herdenkingen plaats op meer dan 35 historische locaties in Amsterdam. In de Open Joodse Huizen wordt stilgestaan bij de levens van de joodse bewoners van die huizen voor 1940. Bij Huizen van Verzet staan de verhalen van Amsterdamse verzetsstrijders centraal. Door de hele stad vinden er bijeenkomsten plaats in woonhuizen, maar ook in cafés, scholen en andere gebouwen die hun deuren openen om te herinneren en herdenken. Open Joodse Huizen – Huizen van Verzet is een samenwerking van het Amsterdams 4 en 5 mei comité en het Joods Cultureel Kwartier. Meer informatie over het programma van afgelopen 4 en 5 mei vind je hier.

Het Amsterdams 4 en 5 mei comité en het Joods Cultureel Kwartier zijn voor het programma Open Joodse Huizen – Huizen van Verzet op zoek naar een

stagiair(e) Programmamaker

24 uur per week

We zoeken iemand die affiniteit heeft met dit onderwerp, nieuwsgierig is naar bijzondere historische verhalen uit Amsterdam en makkelijk zijn/haar weg vindt in verschillende archieven. Een relevante opleiding, bijvoorbeeld geschiedenis, politicologie, sociologie of genocidestudies is een pré. Tijdens de stage komen communicatieve en organisatorische vaardigheden, schrijftalent en een praktische instelling van pas. Ook is het handig als je al wegwijs bent in Amsterdam.

Je werkt als volwaardig lid van de redactie mee aan het programma. Je wordt begeleid door de projectleider van het Amsterdams 4 en 5 mei comité en je bent betrokken bij alle aspecten van het programma-maken – zowel inhoudelijk als praktisch. Dat betekent dat je research doet naar zowel verhalen van en over voormalige joodse bewoners als naar verzetsverhalen. Je verifieert ooggetuigenverslagen, houdt voorgesprekken met vertellers en leert invulling te geven aan het programma. Daarnaast voer je productionele taken uit en coördineer je het team van vrijwilligers. Je werkt deels vanuit het kantoor van het Amsterdams 4 en 5 mei comité en deels vanuit het Joods Historisch Museum.

Periode
Per oktober 2019 t/m mei 2020.

Uren
24 uur per week.

Vergoeding
Er is een maandelijkse stagevergoeding beschikbaar.

Solliciteren?
Ben jij de juiste kandidaat voor deze stageplaats? Stuur dan een motivatiebrief plus een cv (beide ca. 1 A4) naar info@4en5meiamsterdam.nl o.v.v. ‘sollicitatie stage Open Joodse Huizen – Huizen van Verzet’. Deadline is 9 september 2019.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.