Studio Laagland/Het Laagland: Theatermaker / Podiumtalent

Studio Laagland/Het Laagland in Sittard zoekt een Theatermaker / Podiumtalent voor 32-36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime, Tijdelijk | Sluitingsdatum: 11-08-2019


Het Laagland staat bekend om heldere, inhoudelijke en gelaagde voorstellingen waarin kinderen én volwassenen zichzelf en elkaar herkennen en gespiegeld zien. Bij iedere ontmoeting met publiek staat het samenbrengen van wat ons als mensen verbindt centraal. Deze voor ons wezenlijke verbinding tussen jong en oud vormt de drijfveer bij alle keuzes die Het Laagland maakt. Het Laagland biedt ruimte aan jonge, zelfstandige makers met hart voor een jong of onervaren theaterpubliek om hun eigen handtekening te ontwikkelen. Wij bieden artistieke coaching, zakelijke en facilitaire ondersteuning en zetten ons netwerk in voor vervolgkansen.

Het Laagland opent deze herfst de deuren van Studio Laagland voor makers en podiumtalenten die op onderzoek willen.

Theatermaker / Podiumtalent

32-36 uur per week

Heb jij een theatraal plan dat schreeuwt om een eerste stap? Doe mee aan deze pitch! En wie weet krijg jij de mogelijkheid om onder de vleugels van Het Laagland, het professionele jeugdtheatergezelschap van Limburg, te sleutelen en te experimenteren. Bij Studio Laagland kan jouw theatrale concept werkelijkheid worden.

We bieden je de ruimte om binnen de muren van Het Laagland in Schouwburg De Domijnen in Sittard twee weken aan jouw plan te werken. Studio Laagland staat onder leiding van artistiek directeur Inez Derksen en regisseur Lennart Monaster.

Wat zoeken we?
Concepten die breed toegankelijk zijn, ook voor minder ervaren theaterkijkers. Of jouw plan zich nu op peuters richt of op (jong)volwassenen, dat maakt niet uit, als het maar toegankelijk is voor publiek dat niet gewend is aan theaterbezoek.

Concepten die zich lenen voor mobiel en breed inzetbaar theater. Voorstellingen, performances of installaties die hun zeggingskracht ook behouden als ze spelen in een tent, gymzaal, aula, of plein.

Omdat Het Laagland, opererend vanuit Limburg, zoekt naar manieren om ons gezelschap en onze voorstellingen inclusiever te maken, gaat onze nieuwsgierigheid des te meer uit naar plannen of makers die aan diversiteit kunnen bijdragen.

Voor wie?
Makers en performers binnen de podiumkunsten, al dan niet afgestudeerd, nog in opleiding of autodidact, die zich graag verhouden tot een jong of onervaren publiek. Er is geen leeftijdsgrens, geen minimale opleidingsvereiste, wel van belang is dat je een professionele carrière in de podiumkunsten nastreeft.

Daarnaast willen we graag weten welke meerwaarde deze onderzoekstijd jou als maker oplevert. Misschien heb je nog niet zoveel gemaakt, misschien wil je een totaal nieuwe richting onderzoeken, het kan allemaal.

Hoe?
Beschrijf in maximaal 2 A4’tjes wie jij bent, wat jouw plan is, wat je wil onderzoeken of bereiken in de Studio, met wie je zou willen werken en hoe dit alles in jouw lijn als maker/performer past. Of je nu een schets gaat maken van een halfuur, tien minuten van je plan helemaal uitdiepen of een vormonderzoek doet; wij kijken samen wat de meest interessante invulling van jouw Studio Laagland-tijd wordt.

Selectieprocedure
Uit de brieven selecteren we 6 mensen die hun plan live mogen komen toelichten. Als je wordt geselecteerd, ontvang je € 300,- bruto om je voor te bereiden en je plan uit te diepen (inclusief onkostenvergoeding). Uit deze 6 pitches selecteren wij 2 makers die Studio Laagland in mogen duiken. Studio Laagland is een betaald onderzoek, ook de twee uitvoerenden (spelers/performers) die je maximaal mee mag nemen ontvangen een gage. Overnachtingen en reiskosten worden vergoed. Het Laaglandteam draagt zorg voor de praktische begeleiding.

Wanneer?
Stuur je plan uiterlijk 11 augustus naar: studio@hetlaagland.nl. De pitch-gesprekken vinden plaats in de avonden van maandag 2 en woensdag 4 september. Als je geselecteerd wordt voor Studio Laagland, dan werk je van 28 oktober tot en met 8 november 2019. Bij eventuele vragen kan je contact opnemen met Lennart Monaster op 06-267 220 15.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.