Stichting voor Voortgezet Onderwijs Lelystad: Docent Muziek 2e graads

Stichting voor Voortgezet Onderwijs Lelystad in Lelystad zoekt een Docent Muziek 2e graads voor 0,32 fte (8 lessen) | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 01-09-2019


In het schooljaar van 2021/2022 gaat het gebeuren. Dan opent in Lelystad de gloednieuwe campus Porteum zijn deuren. 7 gebouwen op 1 locatie waar vooruitstrevend onderwijs gegeven wordt aan 3.800 vmbo-, havo- en vwo-scholieren. Jij staat als docent muziek aan het begin van deze grootse verandering. Dit is jouw kans mee te bouwen aan een nieuwe, vertrouwde onderwijsomgeving voor Lelystadse scholieren. Met het zwaartepunt op samenwerking en aandacht voor de individuele leerling.

Leren, leven, (samen) werken aan je eigen toekomst en die van de wereld om je heen. Dát doe jij bij Porteum als

Docent Muziek 2e graads

0,32 fte (8 lessen)

Meer dan lesgeven
Muziek is op de SGL vanaf de 1e klas een volwaardig vak. Daarom zorg je er ook voor dat de leerlingen enthousiast worden. In de les heb je de touwtjes stevig in handen. Je bent duidelijk en communiceert op een begrijpelijke en open manier. Niet alleen met de leerlingen, maar ook met je collega’s. Je bent scherp op verbeteringen en hebt professionaliteit hoog in het vaandel. Je collega’s zijn er voor je om je te ondersteunen en je hartelijk te ontvangen, maar ze kijken ook naar jou als het gaat om het brengen van nieuw elan.

Voordat je op Porteum start doceer jij lessen muziek aan klassen vmbo BK en KT. Dat doe je wekelijks voor 8 lesuren van elk 50 minuten op een van onze locaties, namelijk Scholengemeenschap Lelystad. En met de overstap naar Porteum in het vooruitzicht wordt er nog meer van je verwacht. Het wordt namelijk zoveel meer dan lesgeven. Het wordt pionieren bij Porteum.

Met jouw directe collega’s bouw je mee aan vernieuwend onderwijs, want de overstap naar een hypermodern schoolgebouw vraagt om een vooruitstrevende manier van lesgeven. Daarvoor hebben we jouw enthousiasme, creativiteit en betrokkenheid hard nodig. Jij bent die ambitieuze pionier die niet bang is voor verandering.

Het werk is toegespitst op de vmbo-leerling. Want jij kiest bewust voor deze uitdagende, pluriforme doelgroep. Door de verbinding met jouw leerlingen te leggen, weet jij hun wereld te vergroten. En zo bereid je ze voor op de toekomst.

Meer dan een docent muziek 2e graads
Al laat onze nieuwe campus nog even op zich wachten, de veranderingen die nodig zijn om de overstap naar Porteum te maken, zijn al in volle gang. Daarom zoeken we een pionier in hart en nieren. Jij staat aan het begin van een nieuw tijdperk waarop je graag invloed uitoefent. Je bent deel van een grootse verandering, al start je op een van onze oude locaties. Je snapt dat je pas vastigheid kunt opbouwen zodra je op Porteum lesgeeft. Maar dan kun je jezelf wel met trots een van onze pioniers noemen. Naast jouw pioniersgeest en maatschappelijke betrokkenheid ben je voor ons de geknipte docent muziek als jij beschikt over:

 • een afgeronde lerarenopleiding voor 2e graads docent muziek.
 • de drive en de energie om samen met jouw collega’s ons onderwijs vorm te geven. Je weet van aanpakken, bent betrokken en ziet de huidige veranderingen als een uitdaging.

Je kan bij ons rekenen op

 • brutomaandsalaris tot € 4.186,00 (LB) plus eindejaarsuitkering.
 • pensioenregeling.
 • diverse verlofregelingen waaronder (betaald) ouderschapsverlof, een individueel keuzebudget aan verlofuren t.b.v. duurzame inzetbaarheid en zorgverlof.
 • reiskostenvergoeding.
 • studieverlof en opleidingsbudget.
 • intensief begeleidingsprogramma voor onze nieuwe docenten.
 • ruime mogelijkheden als het gaat om nascholing en doorontwikkeling.
 • eigen laptop.
 • cafetaria-regeling met o.a. bedrijfsfitness en fietsplan.

Pionieren begint nú
Een pionier als jij wacht niet op de perfecte beginsituatie. Dus nu deze unieke kans voorbijkomt, deel je direct jouw cv en motivatie via de onderstaande sollicitatieknop.

Solliciteer sowieso vóór 1 september a.s. want dan sluiten we de vacature. Je krijgt hoe dan ook bericht van ons. Goed bericht is een uitnodiging voor een eerste gesprek, bij wederzijdse enthousiasme plannen we een tweede gesprek. Een proefles kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Vragen? Over onze toekomstvisie en/of deze vacature? Bel Caroline de Haas, afdelingsleider via 0320 221 254 of mail naar cdhaas@sgl.nl voor het antwoord.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.