Stichting Theaterfestival Boulevard: Stagiair(e)s Programma-ondersteuning

Stichting Theaterfestival Boulevard in ’s-Hertogenbosch zoekt Stagiair(e)s Programma-ondersteuning voor 16-20 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: 15-09-2019


Theaterfestival Boulevard is een toonaangevend zomerfestival in- en om de historische binnenstad van ‘s-Hertogenbosch. Voor jong en oud. Elf dagen in augustus barst de stad uit zijn voegen met theater, dans, muziek, performance, kleinkunst, straattheater en beeldende kunst.

Theaterfestival Boulevards mooiste wapenfeit is het gedurfde en gevarieerde programma: een aanbod van eigenzinnige podiumkunstenaars uit Nederland en Vlaanderen en internationale regisseurs en choreografen. In 2019 ontvingen we meer dan 120 gezelschappen waaronder: Alessandro Sciarroni, Dries Verhoeven, BERLIN, Omar Rajeh, Tabea Martin, Theater Artemis en Luanda Casella. Het programma verspreidt zich door de stad; er worden voorstellingen geprogrammeerd in de theaters, concertzalen in musea én op locatie in oude fabrieken, stadsparken, achtertuinen, parkeergarages en op straat.

Ter ondersteuning van het programma team van Theaterfestival Boulevard zoeken wij stagiair(e)s voor (context)programmering en creatieve (programma)productie.

Stagiair(e)s Programma-ondersteuning

16-20 uur per week

De (context)programmering stagiair vindt het interessant om mee te denken over de inhoud van het (context)programma en voert taken uit met betrekking tot de productie van het (context)programma. Legt van gezelschappen / makers dossiers aan, bezoekt voorstellingen, schrijft kijkverslagen en is aanwezig bij het programma-overleg. Daarnaast ondersteunt de stagiair bij programma-productionele taken als het invullen / bijhouden van (delen van de) planning en bij de organisatie van programma-gerelateerde activiteiten.

De stagiair(e) creatieve productie vindt het interessant om allround mee te werken binnen de programma productie afdeling en denkt mee over programma-gerelateerde productieprocessen, ondersteunt bij het realiseren van tussentijdse evenementen, maakt planningen en draaiboeken, coördineert voorstelling-gerelateerde aanvragen.

Wie zoeken wij?
Wij zoeken een geëngageerde wo- / hbo-student(e) met gezond verstand en een grote affiniteit met theater. Je leest de krant, bent enigszins flexibel, en goed georganiseerd. We waarderen het als iemand inhoudelijk prikkelend meedenkt en wil leren over inhoudelijke en productionele kanten van het programmeren.
Je bent minimaal twee dagen in de week beschikbaar (dagen / uren in te delen in overleg) in de stageperiode.

Wat bieden wij?
Creatieve en dynamische werkplek waar veel ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en zelfstandige opdrachten in een professionele context en begeleiding. Daarbij geeft het festival door de vele artiesten en gezelschappen en het grote aantal samenwerkingspartners een stevige kennismaking met de Europese beroepspraktijk.

We voorzien in een stagevergoeding van € 150,00 per maand.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.