Stichting openbare bibliotheek ‘De Boekenberg’: Frontoffice Medewerker

Stichting openbare bibliotheek ‘De Boekenberg’ in Spijkenisse zoekt een Frontoffice Medewerker voor 20 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 23-08-2019


Bibliotheek de Boekenberg is met jaarlijks ruim 200.000 bezoekers de grootste cultureel educatieve instelling van Nissewaard (circa 85.000 inwoners). De bibliotheek is gevestigd in De Boekenberg in Spijkenisse, een iconisch en conceptueel gebouw met uitstekende faciliteiten. Jaarlijks organiseren we samen met onze partners ruim 700 activiteiten, waaronder spreekuren, cursussen en workshops, lezingen, debatten, excursies, festivals en films.

Bibliotheek de Boekenberg is een dynamische organisatie die midden in de samenleving staat. Onze dienstverlening is volop in beweging. Ben jij onze nieuwe collega ‘op de berg’? Wij zijn op zoek naar jou!

Frontoffice medewerker

20 uur per week

Wat ga je doen?
Als frontoffice medewerker ben je het eerste aanspreekpunt voor alle leden, klanten en bezoekers en zorg je voor een prettig verblijf. Je bent hartelijk, open, gastvrij en oprecht geïnteresseerd in onze bezoekers. Je weet de vraag achter de vraag te achterhalen, zo kun je inspelen op de behoefte van de klant en de klant echt een stap verder brengen. Natuurlijk, de boeken moeten vindbaar zijn, de bibliotheek op orde, de vragen beantwoord, maar bovenal ontvangen wij onze gasten met een zo groot mogelijke glimlach. Het echte onderscheid zit hem in de details, waarmee wij de verwachtingen van onze leden, klanten en bezoekers overtreffen en waardoor ze hier graag terugkomen en zich thuis en welkom voelen. Het is belangrijk dat zij goed geholpen worden bij service- en verwijsvragen. Je ondersteunt klanten bij het vinden van informatie(bronnen), het interpreteren van zoekresultaten en op het gebied van digitale mogelijkheden en nieuwe media. Natuurlijk ben je ook goed op de hoogte van alle activiteiten en diensten die plaats vinden in De Boekenberg en je weet deze goed te promoten.

Wat verwachten wij van jou:

 • Je bent representatief, positief ingesteld en werkt graag in een team.
 • Je hebt ervaring met advies en verkoop.
 • Je communiceert duidelijk en weet als geen ander hoe je klanten goed kunt helpen.
 • Je hebt voldoende digitale kennis en weet dit goed in te zetten.
 • Je bent zowel gestructureerd als flexibel.
 • Je hebt affiniteit met de maatschappelijke context van de Bibliotheek.
 • Je bent ook beschikbaar voor werk in de avonden en in het weekend.
 • Je bent bereid tot het volgen van opleidingen.
  …. en je mag best van boeken en lezen houden!

Waarom wil je bij ons werken?

 • Het is een afwisselende functie in een energieke en ondernemende organisatie.
 • Eigen initiatief wordt niet alleen gewaardeerd, het is ook een vereiste. Wij hebben veel maatschappelijke ambitie en dat deel je met ons. Je komt bovendien te werken in één van de mooiste bibliotheken van het land.
 • Je krijgt een contract voor een half jaar, met mogelijkheid tot verlenging en een vast dienstverband.
 • Je hebt een afgeronde opleiding op mbo-niveau.
 • De arbeidsvoorwaarden en het salaris zijn volgens de cao Openbare Bibliotheken.
 • Het salaris is ingedeeld in schaal 4-5, afhankelijk van je ervaring en opleiding.

Wil je meer weten?
Heb je inhoudelijke vragen? Bel of mail dan met Suzan Steegman op 0181-744 018 of ssteegman@deboekenberg.nl. Wil je meer algemene info? Bel of mail dan met Wendy Boon, 0181-744 008 of wboon@deboekenberg.nl. Je kunt bij Suzan ons meerjarenbeleidsplan aanvragen. Kijk vooral ook op onze website, Facebook en Instagram. Dan krijg je een goed beeld van wie we zijn en wat we willen.

Wil je solliciteren?
Je brief en cv kun je sturen naar sollicitaties@deboekenberg.nl. Doe dat zo snel mogelijk, maar niet later dan vrijdag 23 augustus 2019.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.