Stichting Omroep Muziek, Radio Filharmonisch Orkest: Bastrombonist (bij-instrument Contrabastrombone)

De Stichting Omroep Muziek, Radio Filharmonisch Orkest in Hilversum zoekt een Bastrombonist met bij-instrument Contrabastrombone voor 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 01-09-2019


De Stichting Omroep Muziek (SOM) is met ca. 230 medewerkers het productiehuis voor levende muziek
bij de publieke omroepen. De SOM heeft in het kader van de taakstelling Levende Muziek en op basis van afspraken met de NPO, NTR en AVROTROS, de opdracht voor de productie van drie grote symfonische series voor NPO Radio 4: de NTR ZaterdagMatinee, het AVROTROS Vrijdagconcert en Het Zondagochtend Concert.

Het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor, onderdeel van de SOM, verzorgen de hoofdmoot van de concerten in de series. Met deze drie series en twee ensembles toont de SOM zich hoeder van vijf merkiconen van traditie én vernieuwing, mede dankzij een constructieve en intensieve samenwerking met NTR, AVROTROS en NPO Radio 4.

We produceren vanuit ons eigen gebouw, het rijksmonument Muziekcentrum van de Omroep dat vaste en incidentele huurders kent en een aantal goed lopende concertseries programmeert. De SOM produceert voor de omroepseries jaarlijks tenminste 75 concerten. Daarnaast kunnen de ensembles hun producties
ook elders uitspelen en als de planning voor de series dat toelaat, producties buiten verband van de omroepen realiseren.

Het Radio Filharmonisch Orkest behoort tot de top van de Nederlandse orkesten. Samen met het Groot Omroepkoor kreeg het orkest in september 2017 de Concertgebouwprijs toegekend waarmee de kwaliteit van beide ensembles nog eens benadrukt werd. In het Nederlandse muziekleven onderscheidt het Radio Filharmonisch Orkest zich door bijzonder geprogrammeerde symfonische concerten en heeft het zich bovendien opmerkelijk geprofileerd met concertante opera-uitvoeringen en Nederlandse muziek. Eerste uitvoeringen in Nederland en wereldpremières vormen een belangrijk deel van het repertoire. Chef-dirigent van het Radio Filharmonisch Orkest is vanaf augustus 2019 Karina Canellakis.

Voor het Radio Filharmonisch Orkest zoeken wij een

Bastrombonist met verplicht bij-instrument Contrabastrombone

36 uur per week, beoogde begindatum 1 januari 2020

Data proefspel
Het selectieproefspel vindt plaats op maandag 7 oktober 2019 vanaf 09.00 uur in MCO Studio 5.
Het eindproefspel vindt plaats op dinsdag 8 oktober 2019 in de middag in MCO Studio 5.
Het selectieproefspel zal achter een scherm plaatsvinden.

Verplicht te spelen werken zijn

  • E. Bozza – New Orleans;
  • A. Lebedev – Concerto no 1;
  • Orkestpartijen.

Wij behouden ons het recht voor een eerste selectie op basis van de brieven te maken. Stichting Omroep Muziek houdt zich bij de werving- en selectieprocedure aan de Wet arbeid en vreemdelingen (Wav) en aanverwante wet- en regelgeving. In eerste instantie werven wij onder het zogeheten prioriteit genietend aanbod, namelijk: sollicitanten afkomstig uit de EU/EER/Zwitserland of sollicitanten met een vreemdelingenstatus die in het bezit zijn van een verblijfsvergunning die is voorzien van de aantekening dat er geen beperkingen zijn verbonden aan het verrichten van arbeid.

Voor het proefspel geldt dat uitsluitend zullen worden uitgenodigd: Nederlandse musici, buitenlandse musici die afkomstig zijn van binnen de EU en musici van buiten de EU die tenminste drie jaar in Nederland woonachtig zijn en in het bezit zijn van een verklaring op hun verblijfsvergunning dat een tewerkstellingsvergunning niet vereist is. Dit is niet van toepassing op de volgende Europese landen: IJsland, Zwitserland, Noorwegen en Liechtenstein.

Nadere inlichtingen worden graag verstrekt door de afdeling Human Resources, telefoon 035-6714119. U kunt uw sollicitatiebrief en uitgebreid curriculum vitae (met vermelding van nationaliteit) vóór 1 september 2019 richten aan Stichting Omroep Muziek, afdeling Human Resources, e-mail: frederique.blessing@omroepmuziek.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.