Stichting CPNB: Stagiair Online Communicatie

Stichting CPNB in Amsterdam zoekt een Stagiair Online Communicatie voor 32 tot 36 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: geen


#Eenboekkanzoveeldoen
Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek zet zich in voor leesbevordering en boekbezit. Een boek kan zoveel doen: taal en geletterdheid maken het verschil in de ontwikkeling van mensen, boeken zorgen voor verrijking en verdieping, verhalen bieden ontspanning en ontsnapping. Om zoveel mogelijk mensen in aanraking te laten komen met het boek initiëren wij diverse campagnes. Dit doen wij vanuit het collectief van boekhandel, bibliotheek en uitgeverij. Bekende merken van Stichting CPNB zijn Boekenweek, Kinderboekenweek, De Nationale Voorleesdagen, Spannende Boeken Weken en de Boekenweek voor Jongeren.

Wil je graag stage lopen bij een dynamische organisatie die zich inzet voor ‘het boek’ en leesbevordering, waar een informele sfeer heerst en veel ruimte is voor creativiteit?

Vanaf september 2019 hebben wij plaats voor een enthousiaste student (3e- of 4e-jaars hbo/wo) die een meewerkstage op de communicatieafdeling wil lopen.

Stagiair Online Communicatie

32 tot 36 uur per week

Je taken
Instagram, YouTube, Facebook, noem maar op. Jij laat ons shinen op social!
Je blogt, je vlogt, je schrijft en je photoshopt voor de mooiste boekencampagnes in Nederland. Je helpt mee om onze campagnes te versterken via allerlei online kanalen; van Instagram tot Facebook en van Twitter tot YouTube. Je werkt mee aan alle dagelijkse werkzaamheden op de webredactie. Je leert van begin tot eind een digitale nieuwsbrief te maken en versturen. Je verzorgt tekst en beeld op onze vele websites en je zit boven op het nieuws op onze sociale media. Het is zowel een inhoudelijke als praktische stage, waarin alle facetten van het werken op een webredactie aan bod komen en waarin je ervaring op doet in het proces productie-communicatie- marketing.

Wat vragen wij?

 • Je houdt van mooie verhalen.
 • Je spreekt en schrijft goed Nederlands.
 • Je hebt een flexibele instelling.
 • Je bent creatief en initiatiefrijk.
 • Je bent een energieke teamspeler.
 • Ervaring met bloggen is een pre.

Wat bieden wij?

 • Een kickstart voor je cv.
 • Een leuke en leerzame periode in een dynamische organisatie.
 • Communicatie met diverse doelgroepen (b2b, b2c).
 • Een inspirerende omgeving met veel verantwoordelijkheden.
 • Een minimum stageperiode van vier maanden.
 • Een passende stagevergoeding van € 350 bruto per maand op basis van 36 uur.

Herken je jezelf in bovenstaand profiel en wil je met een gemotiveerd team aan de slag om bij te dragen aan leesbevordering? Mail dan een korte motivatie en je cv naar Joyce Bierlee (j.bierlee@cpnb.nl).

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.