Stichting CPNB: Stagiair Evenementen

Stichting CPNB in Amsterdam zoekt een Stagiair Evenementen voor 32 tot 36 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: geen


#Eenboekkanzoveeldoen
Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek zet zich in voor leesbevordering en boekbezit. Een boek kan zoveel doen: taal en geletterdheid maken het verschil in de ontwikkeling van mensen, boeken zorgen voor verrijking en verdieping, verhalen bieden ontspanning en ontsnapping. Om zoveel mogelijk mensen in aanraking te laten komen met het boek initiëren wij diverse campagnes. Dit doen wij vanuit het collectief van boekhandel, bibliotheek en uitgeverij. Bekende merken van Stichting CPNB zijn Boekenweek, Kinderboekenweek, De Nationale Voorleesdagen, Spannende Boeken Weken en de Boekenweek voor Jongeren.

Wil je graag stage lopen bij een dynamische organisatie die zich inzet voor ‘het boek’ en leesbevordering, waar een informele sfeer heerst en veel ruimte is voor creativiteit?

Per september 2019 hebben wij plaats voor een enthousiaste student (3e- of 4e-jaars hbo/wo) die een meewerkstage wil lopen.

Stagiair Evenementen

32 tot 36 uur per week

Stage
Je assisteert de projectbegeleiders op de afdeling Programmering & Projecten bij de inhoudelijke invulling van de campagnes en bij het produceren van evenementen. In korte tijd leer je alle skills om een succesvol evenement te organiseren: van het kiezen van een passende locatie tot en met het maken van een helder draaiboek. Verbaas ons met jouw creatieve ideeën om evenementen zoals de uitreiking van de NS Publieksprijs en het Kinderboekenbal tot een onvergetelijk succes te maken. Je houdt je bezig met de organisatie van de jurering voor prijzen als de Griffels, Penselen, BookSpot Gouden Strop en Beste boek voor Jongeren. Hierin ben je de contactpersoon voor uitgevers en voor de juryleden. Het betreft zowel een inhoudelijke als een praktische stage, waarin je van begin tot eind meedraait met onze campagnes.

Wat vragen wij?

 • Je houdt van mooie verhalen.
 • Je spreekt en schrijft goed Nederlands.
 • Je bent goed in plannen en organiseren.
 • Je hebt een flexibele instelling.
 • Je bent creatief en initiatiefrijk.
 • Je bent een energieke teamspeler.
 • Je werkt zorgvuldig.
 • Je hebt goede computervaardigheden (Word, Excel, Outlook).
 • Je bent stressbestendig.

Wat bieden wij?

 • Een kickstart voor je cv.
 • Een leuke en leerzame periode in een dynamische organisatie.
 • Communicatie met diverse doelgroepen (b-to-b, b-to-c).
 • Een inspirerende omgeving met veel verantwoordelijkheden.
 • Een minimum stageperiode van vier maanden.
 • Een passende stagevergoeding van € 350 euro per maand op basis van 36 uur.

Meer informatie?
Lees meer over onze campagnes of over onze organisatie. Ons kantoor is gevestigd op de Herengracht 166 in Amsterdam. Ben je geïnteresseerd in deze functie mail dan een korte motivatie en je cv naar Joyce Bierlee (j.bierlee@cpnb.nl).

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.