SEP – Stichting Educatieve Projecten: Coördinator Cultuuronderwijs

SEP – Stichting Educatieve Projecten in Amsterdam zoekt een Coördinator Cultuuronderwijs mét Communicatieopdracht voor 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime, Tijdelijk | Sluitingsdatum: 12-08-2019


SEP – Stichting Educatieve Projecten, is dé Amsterdamse organisatie voor professionele cultuureducatie in het primair onderwijs. Bij de stichting werken op dit moment zeven medewerkers en zo’n 80 zelfstandige vakdocenten/kunstenaars. We helpen scholen met de uitvoer van hun cultuurprogramma binnen diverse kunstdisciplines: beeldende vorming, fotografie, dans, theater, audiovisueel, creatief met taal, filosofie en muziek.

Wij zoeken een tijdelijke

Coördinator Cultuuronderwijs

mét Communicatieopdracht

24 uur

Wat houdt dit in?
Als coördinator cultuuronderwijs ben je de schakel tussen basisscholen in Amsterdam en vakdocenten die voor SEP werken. In het contact met de basisscholen adviseer je en denk je mee over wat voor kunst- en cultuurproject het beste past bij de behoeftes van de school en de leerlingen. Vervolgens schrijf je een projectvoorstel, maak je een offerte en zorg je dat je alle wensen van de school weet waarmee je opzoek gaat naar een vakdocent die bij de opdracht past. Heb je die gevonden? Dan koppel je de vakdocent aan de school zodat zij de uitwerking van het project met elkaar kunnen afstemmen. Tussendoor pols je of alles naar wens gaat, ga je een keer langs om bij de les te kijken en te fotograferen én zorg je voor de juiste afronding van het project, zowel voor de school als de vakdocent.

Elke werkdag ziet er voor jou anders uit. Je start de dag met een bezoek aan een school in Amsterdam-West, maakt daarna op kantoor nieuwe offertes voor een Kinderboekenweekproject gekoppeld aan dans voor groep 3, 4 en 5 en zoekt ondertussen naar de juiste vakdocent. Tussendoor overleg je met collega’s over de toekomst van kunst- en cultuur in het onderwijs en chat je met vakdocenten over materiaalkosten. Hussel deze ingrediënten elke dag opnieuw door elkaar en je hebt een diverse werkweek! Dit werk doe je samen met twee andere coördinatoren.

En die communicatieopdracht?

Dit is een opdracht die je tijdens een zwangerschapsverlof overneemt.
Naast je werk als coördinator zorg je dat de werkzaamheden van SEP en onze vakdocenten in woord en beeld brengt en dit deelt met de buitenwereld. De verhalen deel je met de verschillende doelgroepen: intern, cultuurcoördinatoren, vakdocenten, scholen en de kunst- en cultuursector van Amsterdam. Dit kan zijn in een Instagrampost of een nieuwsbrief over nieuwe projecten voor het afscheid van groep 8.

De belangrijkste communicatietaak tijdens je werkperiode bij SEP is het maken van de nieuwe brochure voor 2020-2021. De voorbereidende werkzaamheden hiervoor gaan vanaf oktober 2019 van start en in maart 2020 gaat de brochure naar de drukker. In de tussentijd verzorg je de brainstorm voor de nieuwe projecten met je collega’s, interview je vakdocenten over welke elementen van hun discipline volgend jaar echt aan bod moeten komen, evalueer je met scholen over hoe SEP volgend schooljaar een nog beter passend aanbod kan bieden en ga je op zoek naar geschikt beeldmateriaal. Je schrijft de teksten, schakelt de vormgever in en houdt de rest van het team op de hoogte van de voortgang van de nieuwe brochure. Een product waar we heel trots op zijn!

Wat we van jou verwachten:
Jij:

 • hebt minimaal hbo-niveau en bent afgestudeerd in de richting cultuureducatie en/of communicatie;
 • hebt minimaal 3 jaar relevante werkervaring;
 • hebt aantoonbare affiniteit heeft met het basisonderwijs en de kunsten, met voorkeur in de beeldende kunsten of audiovisuele wereld;
 • kunt een vraag van de basisschool vertalen naar een cultureel- en kunsteducatiefproject;
 • werkt precies en gestructureerd en je kunt meerdere projecten tegelijkertijd overzien.
 • weet hoe je het verhaal van een organisatie kunt vertellen, zowel in woord als beeld;
 • schrijft graag, vindt het leuk om op pad te gaan en om projecten te fotograferen;
 • O ja, en als je ervaring hebt met Office 365 en Teams, dan is dat heel mooi!

Wij bieden:

 • vanaf eind augustus 2019 een tijdelijke functie tot mei 2020 voor 24 uur in de week;
 • werk waarbij je elke dag met kunst en cultuur bezig bent en bijdraagt aan de kunst- en cultuurervaring van basisschoolleerlingen in Amsterdam;
 • een vrolijk en klein team dat elke dag samen luncht en meer;
 • een maximum bruto salaris van € 3.183,- op fulltime basis. De cao Kunsteducatie is op deze functie van toepassing.

Sollicitaties ontvangen we graag voor 12 augustus 2019 via het sollicitatieformulier. Voor vragen over de vacature, neem contact op met Adriën Schilder, e-mail naar: aschilder@sep.nu.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.