Rijksmuseum: Projectassistent

Het Rijksmuseum in Amsterdam zoekt een Projectassistent voor 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 28-08-2019Het Rijksmuseum is het museum van Nederland. De collectie telt ruim 1 miljoen objecten van en over Nederland vanaf de Middeleeuwen tot en met de 20ste eeuw. Miljoenen mensen uit heel de wereld bezoeken jaarlijks het museum met hoogtepunten uit de collectie zoals de Nachtwacht van Rembrandt en het Melkmeisje van Vermeer. Verder organiseert het Rijksmuseum vele tentoonstellingen, evenementen, lezingen, cursussen en workshops voor jong en oud.

Wil jij diverse projecten van de afdeling organisatorisch en administratief ondersteunen, waaronder de voortgang van projecten en (inhoudelijke) vergaderingen vastleggen? Dan zoeken wij jou!

De afdeling Conservation & Science is per direct op zoek naar een enthousiaste:

Projectassistent

24 uur per week

Functie
De afdeling Conservation & Science is verantwoordelijk voor de conservering, restauratie en wetenschappelijk onderzoek ten behoeve van de collectie van het Rijksmuseum en het cultureel erfgoed in Nederland. Wij zoeken een enthousiaste Projectassistent die de diverse projecten van de afdeling organisatorisch en administratief ondersteunt. De taken zijn afwisselend waaronder de voortgang van projecten vastleggen en rapporteren, het vastleggen van (inhoudelijke) vergaderingen, organisatie van symposia en workshops en het schrijven van aanvragen t.b.v. fondsenwerving.

Werkzaamheden

 • Inrichten en beheren van projectadministratie.
 • Signaleren en opzetten van project-overschrijdende en coördinerende werkzaamheden ten behoeve van de diverse projecten binnen de afdeling.
 • Ondersteuning van de afdeling op het gebied van agendabeheer, notuleren van vergaderingen en het boeken van dienstreizen.
 • Het eerste aanspreekpunt voor de medewerkers en externe partijen.
 • Verzorgen van correspondentie en het maken van rapportages, overzichten, aanvragen en presentaties.
 • Signaleren van knelpunten en opvolging geven.
 • (Inhoudelijke) ondersteuning organisatie symposia en workshops.

Vereisten

 • Hbo werk- en -denkniveau.
 • Aantoonbare en concrete ervaring met projectmanagement.
 • Ervaring in het verslagleggen van vergaderingen.
 • Ervaring in het schrijven van memoranda en rapportages.
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigen, zowel in het Nederlands als in het Engels.
 • Uitstekende beheersing van Microsoft Office.

Overig

 • Je bent servicegericht en accuraat.
 • Communicatief zeer sterk en neemt initiatieven.
 • Plannen en organiseren zit in jouw aard en bent daarbij stressbestendig.
 • Je werkt goed samen, licht tijdig de betrokkenen in en past aan waar nodig.
 • Interesse in natuurwetenschap is wenselijk.

Salaris
Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring minimaal € 2.634,- en maximaal € 3.370,- bruto per maand (schaal 8), bij een volledige werkweek van 36 uur, exclusief vakantietoelage en eindejaarsuitkering.

Inlichtingen/sollicitaties
Het Rijksmuseum is van en voor iedereen. Daarom stellen wij ons tot doel gelijkheid, diversiteit en inclusie te bevorderen. Wij nodigen alle geïnteresseerden van harte uit te reageren. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Apas Zwart op de afdeling Conservation & Science, 020-6747460. Voor vragen m.b.t. de sollicitatieprocedure kunt u zich wenden tot Lieke Boers, personeelsadviseur, telefoon 020-6747304. Voor meer informatie over de organisatie kan je kijken op rijksmuseum.nl/nl/organisatie.

Sollicitaties kunnen tot uiterlijk 28 augustus 2019 worden ingestuurd door middel van het online sollicitatieformulier. Sollicitaties die op een andere manier binnenkomen, worden niet in behandeling genomen.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.

Acquisitie naar aanleiding van deze functie wordt niet op prijs gesteld.