Nederlands Leder en Schoenen Museum: Stagiair(e)s Digitale Collectie Ontsluiting

Het Nederlands Leder en Schoenen Museum in Waalwijk zoekt Stagiair(e) Digitale Collectie Ontsluiting voor 24-30 uur per week (in overleg) | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats, Werkervaringsplaats | Sluitingsdatum: 21-07-2019


Het Nederlands Leder en Schoenen Museum is onderweg naar een fantastisch nieuw onderkomen in het centrum van Waalwijk (NB). In het oude gemeentehuis op het Raadhuisplein wordt een schoenenmuseum nieuwe stijl ontwikkeld. In dit nieuwe concept zal naast aandacht voor de ambachten van het schoenmaken en leer bereiden ook veel aandacht zijn voor innovatieve toepassingen en materialen. De beoogde openingsdatum is voorjaar 2021. Tot die tijd is het museum voor publiek gesloten.

Vanaf september 2019 heeft het Nederlands Leder en Schoenen Museum plek voor één of twee

Stagiair(e)s Digitale Collectie Ontsluiting

24-30 uur per week (in overleg)

Achter de schermen wordt druk gewerkt aan diverse projecten in aanloop naar de verhuizing, eind 2020. Een van die projecten is het digitaal ontsluiten van de deelcollectie Zadels en hamen en de deelcollectie Huiden. Beide deelcollecties zijn grotendeels voorzien van inventarisnummers maar slechts exemplarisch gefotografeerd en beschreven. Alvorens deze collecties verhuis klaar te maken, dienen beide volledig gedigitaliseerd te worden en voorzien te worden van een conditierapport.

Als stagiaire werk je aan de fotografie, de objectbeschrijvingen in Axiell, de globale conditiebeschrijving en het verhuis klaar maken van de deelcollecties. De werkzaamheden zullen worden uitgevoerd onder leiding van de conservator en assistent-conservator, maar er wordt wel een flinke dosis zelfwerkzaamheid gevraagd. Naast de beschreven werkzaamheden kan inzet bij andere relevante werkzaamheden gevraagd worden, het zwaartepunt ligt echter op de afronding van het project.

Wij zoeken stagiair(e)s met:

  • affiniteit met leer en dierenhuiden
  • beschikbaarheid van 4 dagen (maandag t/m donderdag), periode in overleg
  • goede spreek- en schrijfvaardigheid in het Nederlands
  • accuratesse, efficiëntie en zelfstandigheid
  • HBO-/WO-niveau
  • Een OV-studentenkaart (doordeweeks reizen)

Omvang
Het betreft een deeltijdstage van maximaal 4 dagen per week. De stage loopt van 1 september t/m 20 december 2019.

Vergoeding:

  • Maandelijkse stagevergoeding in overleg.

Interesse
Als je interesse hebt in deze stageplaats, stuur dan je motivatie en CV uiterlijk 21 juli via onderstaande sollicitatiebutton naar Inge Specht, e-mail: specht@schoenenmuseum.nl. Ook voor meer informatie kun je haar mailen.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.