Nederlands Leder en Schoenen Museum: Stagiair(e) Educatie

Het Nederlands Leder en Schoenen Museum in Waalwijk zoekt een Stagiair(e) Educatie voor 30 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats, Werkervaringsplaats | Sluitingsdatum: 21-07-2019


Het Nederlands Leder en Schoenen Museum is onderweg naar een fantastisch nieuw onderkomen in het centrum van Waalwijk (NB). In het oude gemeentehuis op het Raadhuisplein wordt een schoenenmuseum nieuwe stijl ontwikkeld. In dit nieuwe concept zal naast aandacht voor de ambachten van het schoenmaken en leer bereiden ook veel aandacht zijn voor innovatieve toepassingen en materialen. De beoogde openingsdatum is voorjaar 2021. Tot die tijd is het museum voor publiek gesloten.

Vanaf september 2019 heeft het Nederlands Leder en Schoenen Museum plek voor een

Stagiair(e) Educatie

30 uur per week

Als educatie stagiaire doe je onderzoek naar de mogelijkheden van het Nederlands Leder en Schoenen Museum om het voortgezet- en middelbaar beroeps onderwijs aan zich te binden. Je inventariseert de behoefte aan educatieve museumprogramma’s bij scholen in de regio en de thema’s die aan bod moeten komen om op het curriculum van de scholen aan te sluiten. Dit onderzoek resulteert in toepasbare en uitvoerbare educatief programma’s of programma onderdelen die voor het 3VMBO en ROC-mode toepasbaar zijn.

Wij zoeken iemand met:

  • affiniteit met schoeninnovatie en de geschiedenis van de leder- en schoenindustrie in Noord-Brabant.
  • goede sociale en communicatieve vaardigheden
  • creativiteit en het vermogen out of the box te kunnen denken
  • affiniteit met de doelgroep ( voortgezet onderwijs en MBO)
  • beschikbaarheid van 4 dagen (maandag t/m donderdag), periode in overleg
  • goede spreek- en schrijfvaardigheid in het Nederlands
  • accuratesse, efficiëntie en zelfstandigheid
  • HBO-/WO-niveau
  • Een OV-studentenkaart (doordeweeks reizen)

Vergoeding:

  • Maandelijkse stagevergoeding in overleg.

Interesse
Als je interesse hebt in deze stageplaats, stuur dan je motivatie en CV uiterlijk 21 juli via onderstaande sollicitatiebutton naar Inge Specht, e-mail: specht@schoenenmuseum.nl. Ook voor meer informatie kun je haar mailen.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.