Nationaal Museum van Wereldculturen: Senior Projectmanager

Het Nationaal Museum van Wereldculturen in Leiden zoekt een Senior Projectmanager voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 02-09-2019Het Tropenmuseum in Amsterdam, het Afrika Museum in Berg en Dal en Museum Volkenkunde in Leiden zijn musea over mensen en verenigd in het Nationaal Museum van Wereldculturen (NMVW). Sinds 1 mei 2017 werken wij ook samen met het Wereldmuseum in Rotterdam. Samen tonen wij de meest cultureel diverse collectie van Nederland en hebben wij oog voor wat ons wereldwijd als mensen verbindt. Graag zien wij deze culturele diversiteit ook weerspiegeld in ons publiek en binnen onze organisatie.

HET PROJECTBUREAU ZOEKT VERSTERKING:
WORD JIJ ONZE NIEUWE PROJECTMANAGER?

Senior Projectmanager

32 uur per week (0.8 fte)

Ter versterking van ons projectbureau zoeken wij een Senior Projectmanager: met standplaats Museum Volkenkunde. Hoewel Leiden je “thuisbasis” is, voer je ook projecten uit voor de andere museumlocaties.

Projectmatig werken is binnen het NMVW een centraal principe en het projectbureau neemt dan ook een belangrijke plaats in. Samen met je collega projectmanagers van het projectbureau voer je projecten uit op uiteenlopende gebieden zoals ICT en verbouwingen, maar het zwaartepunt zal liggen bij tentoonstellingsprojecten.

Wie zoeken wij?
Je bent een natuurlijke leider die een team creëert, waardoor synergie ontstaat. Als enthousiaste en ambitieuze denker & doener weet jij complexe projecten tot een succesvol resultaat te brengen. Je hebt minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring als project manager en kennis van projectmatig werken (in een matrix organisatie). Die ervaring heb je bij voorkeur opgedaan in de culturele sector; het projectbureau voert projecten op allerlei gebied uit, al hebben veel ervan zoals gezegd betrekking op tentoonstellingen of zijn daaraan gerelateerd. Je bent een leider, teamplayer, analytisch, overtuigend, positief kritisch, oplossings- en kwaliteitsgericht en je hebt financieel inzicht. Je hebt een sterk omgevingsbewustzijn en je bent gewend aan het leiding geven aan projectteams van professionals.

Wat bieden wij?
We vragen veel, maar we bieden ook wat:

  • Een arbeidsovereenkomst voor 32 uur (0,8 fte en 4 dagen per week) voor de duur van een jaar met mogelijkheid tot verlenging bij goed functioneren. De functie is gewaardeerd in max. schaal 11 en het salaris bedraagt, afhankelijk van je ervaring, tussen € 3.322 tot €4.464 bruto per maand bij een volledige werkweek van 36 uur, exclusief 8% vakantietoeslag en 3,40% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden volgens de Museum cao zijn van toepassing.
  • Een mooie werkplek in het centrum van Leiden (vlakbij het centraal station).
  • De mogelijkheid om mee te bouwen aan een unieke organisatie, die wat betreft publieksbereik nu al behoort tot de top 10 van de Nederlandse musea.
  • Meer dan 200 enthousiaste collega’s op 4 museumlocaties in Nederland.

Ben jij geïnteresseerd?
Stuur dan vóór maandag 2 september 2019 je motivatiebrief en cv via nmvw.workable.com (klik op de solliciteer-button).

Kandidaten worden na een briefselectie uitgenodigd voor een eerste gespreksronde, die plaats zal vinden op vrijdag 6, maandag 9 of vrijdag 13 september.

Heeft het bovenstaande nog niet al jouw vragen beantwoord?
Neem dan gerust contact op met de afdeling personeelszaken (personeelszaken@wereldculturen.nl) of met Rinske Jurgens, Hoofd Projectbureau (rinske.jurgens@wereldculturen.nl) – op vakantie van 2 t/m 25 augustus.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.