Muziekcentrum Zuidoost en Stichting Leerorkest: Administratief Medewerker

Muziekcentrum Zuidoost en Stichting Leerorkest in Amsterdam zoekt een Administratief Medewerker voor 0,5 fte – 1 fte tot met december 2019, daarna 0,5 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 25-08-2019


Muziekcentrum Zuidoost (MZO) is de bakermat van muziekeducatie in Amsterdam Zuidoost. Naast de vele projecten in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en de brede school verzorgt MZO muzieklessen in vrije tijd.

Stichting Leerorkest geniet landelijke bekendheid en leert duizenden kinderen in het basisonderwijs in Amsterdam samen muziek maken in een symfonisch orkest. MZO en Leerorkest hebben diverse naschoolse Wijktalentorkesten verspreid over de stad. Beide stichtingen werken nauw met elkaar samen, zijn gevestigd in hetzelfde pand aan de Hofgeest 139 en hebben één Management Team.

Ter ondersteuning van het hoofd Educatie zoeken wij zo spoedig mogelijk een

Administratief Medewerker

0,5 fte – 1 fte tot met december 2019, daarna 0,5 fte

Als administratief medewerker ben jij de steun en toeverlaat van het hoofd Educatie. Verder werk je nauw samen met de locatiemanagers die voornamelijk op de scholen werken en met de andere administratief medewerkers op kantoor, die allemaal een eigen takenpakket hebben.

Tot de werkzaamheden behoren onder andere:

 • Het maken van opdrachtovereenkomsten voor freelance docenten, assistenten en dirigenten;
 • Het bijhouden van diverse deeladministraties, zoals bruikleenovereenkomsten van leerlingen die thuis een muziekinstrument hebben;
 • Het afhandelen van inkomend telefoonverkeer en het maken van afspraken;
 • Het maken van diverse planningen en roosters, zoals het indelen van leerlingen;
 • Het bijhouden en registreren van leerlingenbijdragen en subsidietoekenningen van het Jongerencultuurfonds Amsterdam voor muzieklessen;
 • Het nabellen van ouders van leerlingen;
 • Het bijwonen van diverse bijeenkomsten en het maken van korte verslagen;
 • Het verzamelen van rapporten van docenten, deze verwerken en verzenden naar scholen;
 • Het meedenken over hoe administratieve zaken verbeterd kunnen worden;
 • Het op schoollocaties helpen bij het uitdelen van thuisinstrumenten aan leerlingen;
 • Het administratief en organisatorisch ondersteunen bij concerten en evenementen.

De ideale kandidaat heeft ervaring binnen de culturele sector en voldoet aan het onderstaande profiel:

 • MBO werk- en denkniveau;
 • Werkervaring in een soortgelijke functie;
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • Goede kennis van Office applicaties zoals Word , Outlook en Excel;
 • Goed kunnen organiseren en plannen;
 • Nauwkeurig en geordend kunnen werken;
 • Verantwoordelijkheidsgevoel;
 • In staat om zowel zelfstandig als in teamverband te werken;
 • Stressbestendig en in staat om onder hectische omstandigheden goed werk kunnen afleveren;
 • Cijfermatig inzicht en rekenvaardigheid;
 • Tactvol en discreet in verband met toegang tot gevoelige informatie.

Je komst in dienst bij MZO. MZO hanteert de CAO Kunsteducatie. De functie is ingeschaald in schaal 6 (minimaal 2007 euro en maximaal 2768 euro bruto per maand op basis van een fulltime aanstelling van 36 uur) Het bijbehorende salaris is afhankelijk van je werkervaring.

Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Esther Mapp via emapp@muziekcentrumzuidoost.nl  of  Heerte Wiersma hwiersma@leerorkest.nl . Heerte is ook te bereiken op 06 47785591. Omdat het vakantie is kan het enige tijd duren voor we je vraag kunnen beantwoorden. Op www.muziekcentrumzuidoost.nl  en www.leerorkest.nl vind je meer informatie.

Solliciteren
Herken je jezelf in het profiel en ben je geïnteresseerd in deze functie, dan zien wij je beknopte motivatiebrief + curriculum vitae graag tegemoet. Mail deze voor 26 augustus 2019 naar: emapp@muziekcentrumzuidoost.nl  onder vermelding van de functienaam. In de week van 26 augustus maken we een eerste selectie van kandidaten en ontvang je bericht over het vervolg van de procedure. Begin september voeren we de eerste kennismakingsgesprekken.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.