Lukida: Freelance Kunstvakdocenten Primair Onderwijs

Lukida in Amsterdam zoekt Freelance Kunstvakdocenten Primair Onderwijs voor 6-30 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: 01-09-2019


Lukida Onderwijs zet freelance creatieve (vak)docenten in op het primair onderwijs als invaldocent. De docenten bieden in principe een zelf ontwikkeld creatief dagprogramma aan in hun vakgebied, soms wordt daarvan afgeweken in overleg met de school. Wij werken met beeldend kunstenaars, maar ook met filosofen, architecten, grafisch vormgevers, fotografen, theatermakers, yogadocenten en andere creatieve professionals. Al onze docenten hebben ervaring in het onderwijs: naschools, op hbo, mbo of middelbare scholen of op basisscholen.

Lukida zorgt ervoor dat een school op een eenvoudige manier (met één telefoontje of appje) een gemotiveerde en ervaren kunstdocent voor de groep kan ontvangen. Meestal betreft het kortdurende inval (vaak in de ochtend zelf geregeld), maar Lukida helpt ook bij het verlagen van de werkdruk op basisscholen en bij het invullen van kleine vacatures.

Per augustus zijn wij op zoek naar freelance invaldocenten in verschillende regio’s: Amsterdam, Haarlem, Waterland, Rotterdam, Capelle aan de IJssel, Krimpen aan de IJssel, Utrecht, Vechtstreek en Venen, Almere en Leiden

Freelance Kunstvakdocenten Primair Onderwijs (hele dagen)

6-30 uur per week

Wie ben jij?

  • Jij bent een zelfstandige die waardevolle lesprogramma’s kan verzorgen volgens de richtlijnen van Lukida (centraal staat betekenisvol leren, het
    creatieve proces en veiligheid).
  • Je hebt een creatieve opleiding gedaan of je hebt een HBO-opleiding tot docent gevolgd.
  • Je hebt ervaring met lesgeven (van PO tot universiteit), en/of je hebt gewerkt met kinderen en je wilt dit graag inzetten om leerlingen van het basisonderwijs kennis te laten maken met jouw vakgebied.
  • Je kijkt er naar uit om mooie dagprogramma’s te ontwikkelen, of zelfs lesreeksen van meerdere dagen.
  • Je hebt een eigen atelier, bedrijf en wil daarnaast graag je enthousiasme over je vakgebied delen met leerlingen. Je hebt overwicht en weet hoe je een klas een hele dag geïnteresseerd kan houden, òf je verwacht dat snel te leren.

Wat doen wij?
Wij ondersteunen je bij het ontwikkelen van een betekenisvol lesprogramma dat aansluit op de kerndoelen en leerlijnen van het primair onderwijs. Dit doen we samen met jou: jij bent verantwoordelijk voor de lesdagen die je verzorgt.

Wat bieden wij?
Wij bieden je de mogelijkheid om regelmatige inkomsten binnen te halen met lesgeven op basisscholen. Wij organiseren bijscholingen en zorgen voor goede begeleiding. Je wordt niet meteen alleen voor een klas gezet, maar loopt eerst mee met een ervaren docent. Wanneer je er klaar voor bent, kan je zelfstandig invallen. We vinden het belangrijk dat ieder vanuit zijn eigen vakgebied en passie voor de klas staat, en laten je dan ook vrij in de samenstelling van je programma. Zowel de klas als jijzelf moeten een waardevolle en leerzame dag hebben!

Verdiensten
Tussen de 130 en 235 euro per dag, afhankelijk van het project. Alleen voor freelancers. Nog geen freelancer? Dan helpen we daarbij.

Wil je voor de klas staan?
Vul dan dit formulier in of gebruik onderstaande sollicitatiebutton!

Als je buiten deze regio’s woont en toch graag les wilt geven, mag je het formulier gewoon invullen. Als er voldoende (tien of meer) docenten voor jouw stad zijn, gaan we ook daar scholen benaderen om ons in te huren! Wanneer je de Pabo hebt gedaan en graag je eigen creatieve lesprogramma’s wilt ontwikkelen verzoeken we je ook het formulier in te vullen.

Een VOG is uiteraard verplicht: wij vragen deze voor je aan.

Voor vragen stuur een appje naar Emmy Wouters: 06-8319000.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.