Jeugdtheater Hofplein: Inspiciënt / Technisch Producent Productiehuis de MBO Theaterschool

Jeugdtheater Hofplein in Rotterdam zoekt een Inspiciënt / Technisch Producent Productiehuis de MBO Theaterschool voor 32-40 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 26-08-2019


Jeugdtheater Hofplein verrijkt de wereld via de kracht van verbeelding en verwondering, door theater en andere vormen van kunst te maken met en door kinderen en jongeren in een professionele omgeving. De kinderen en jongeren zijn daarbij volwaardige artistieke partners in elk creatief proces.

Hofplein begeeft zich zowel buiten- als binnenschools in alle onderwijsniveaus. Naast het verzorgen van theatertrajecten en het maken van voorstellingen met deelnemers in de vrije tijd, verzorgt Jeugdtheater Hofplein voor het LMC en het Albeda kunstvakonderwijs binnen opleidingen en leerwerkplaatsen op Vmbo-, Mavo-, Havo-, Vwo- en Mbo-niveau.

Met name voor de Theaterschool aan de Pieter de Hoochweg 222 in Rotterdam is Jeugdtheater Hofplein met ingang van seizoen 2019-2020 op zoek naar een:

Inspiciënt / Technisch Producent Productiehuis de MBO Theaterschool

32 tot 40 uur per week

Op de Theaterschool hebben we drie kleine zalen. Deze worden voornamelijk gebruikt door onze opleidingen (de MBO theaterschool en de Theaterhavo/vwo). Jij zorgt ervoor dat deze zalen op orde zijn. Dit doe je in nauwe samenwerking met de afdeling gebouwbeheer, met de Techniek-studenten van de MBO Theaterschool en met het afdelingshoofd van de technische dienst. Grotere klussen worden mede onder jouw toezien uitgevoerd.

Het Productiehuis is het stagebedrijf van de MBO Theaterschool. Acteur-, Vormgevings- en Techniek-studenten maken binnen dit gezelschap voorstellingen. Jij bent binnen dit geheel de technische producent. Dit houdt in dat je de Arbo-regelgeving naleeft en de studenten helpt om keuzes te maken.

Takenpakket
In het takenpakket van de inspiciënt zit onder andere:

 • Opbouw en in de functie van geluid- en/of licht- en/of toneeltechnicus draaien van voorstellingen, presentaties en diverse projecten in de theaterzalen van Jeugdtheater Hofplein;
 • Het technisch voorbereiden van (reis)producties, met als onderdeel daarvan het opstellen van een technisch plan van een productie;
 • Beheer, onderhoud en aanschaf van technische apparatuur;
 • Overleg met docenten, studenten en andere technici over het technische proces rondom presentaties en producties.

Functie-eisen, wat verwachten wij van je?

 • Jeugdtheater Hofplein werkt met kinderen en jongeren op toneel. Dat vraagt om affiniteit met deze doelgroep, goede communicatieve eigenschappen en pedagogisch inzicht;
 • Representatief en een dienstverlenende instelling;
 • Woonachtig te Rotterdam of in de directe omgeving;
 • Je beschikt over improvisatievermogen en je bent proactief op zoek naar oplossingen;
 • Je bent bereid en in staat flink aan te pakken, ook in de diep nachtelijke uren;
 • Je bent verantwoordelijk voor de naleving van brandweervoorschriften, Arbo-regels en veiligheidsvoorschriften;
 • Theatertechnische opleiding op minimaal Hbo-/Mbo+-niveau, aangevuld met BMT en BHV is een pre.

Wij bieden
Een afwisselende baan bij een dynamisch, creatief bedrijf, gedreven collega’s en gemotiveerde studenten. Salaris afhankelijk van leeftijd en ervaring, indicatie: € 1.971,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband van 40 uur per week.

Sollicitatieprocedure
Geïnteresseerd? Stuur uiterlijk maandag 26 augustus een sollicitatiebrief met uitgebreid cv naar de heer Kim van Wijk, hoofd technische dienst via k.vanwijk@jeugdtheaterhofplein.nl.

Op woensdag 28 augustus aanstaande zul je een reactie ontvangen naar aanleiding van je sollicitatie. Indien je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, dan zal dit plaatsvinden op donderdag 29 of vrijdag 30 augustus aanstaande.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.