Gemeente Tynaarlo: Cultuurcoaches

Gemeente Tynaarlo in Tynaarlo zoekt Cultuurcoaches voor minimaal 20 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 18-08-2019


De gemeente Tynaarlo, in het noorden van Drenthe, heeft 33.000 inwoners. Ze heeft achttien dorpen, waarvan Zuidlaren, Vries en Eelde/Paterswolde de grootste zijn en in een kernfunctie voorzien.

Er zijn veel vrijwilligers, culturele verenigingen en instellingen actief in Tynaarlo. In 2018 was Tynaarlo de culturele gemeente van Drenthe. Activiteiten en netwerken die toen zijn ontplooid vormen nog steeds een belangrijke basis voor veel activiteiten op het gebied van kunst en cultuur. De verscheidene activiteiten bieden inwoners kansen om mee te doen in deze mooie gemeente.

Om dat verder te stimuleren en al die verschillende partijen aan elkaar te verbinden is de gemeente Tynaarlo op zoek naar:

Cultuurcoaches

minimaal 20 uur per week

die bijdragen aan een divers cultureel aanbod in de dorpen.

De cultuurcoach is er voor inwoners, verenigingen, stichtingen en instellingen die een culturele activiteit willen organiseren. Het werk van de cultuurcoach zit hem met name in het verbinden van deze actoren en het faciliteren van de activiteiten. De cultuurcoach is hét aanspreekpunt op het gebied van cultuur in relatie tot leefbaarheid en sociale inclusie en ondersteunt culturele inwonersinitiatieven (waarbij de focus ligt op jongeren, ouderen en nieuwkomers en een thema zoals eenzaamheid).

Als cultuurcoach ben je niet enkel een prater, maar help je vooral culturele activiteiten mogelijk te maken.

Dat is goed voor de reuring en de leefbaarheid in onze dorpen, maar het biedt ook kansen voor mensen die mee willen doen. We geloven namelijk dat kunst en cultuur het meedoen in de samenleving stimuleert. Vanuit die overtuiging werken we vanuit de gemeente graag mee aan een aansprekend cultureel pakket met toegankelijke activiteiten.

Organisatie
Het cultuurbeleid van de gemeente maakt onderdeel uit van het sociaal domein. De cultuurcoach voert binnen deze kaders zijn/haar opdracht uit. De beleidsambtenaar kunst en cultuur vormt daarbinnen een belangrijk aanspreekpunt.

De cultuurcoach werkt nauw samen met culturele instellingen, maar zeker ook met jongerenwerkers, sociale teams en buurtsportcoaches. Samen bundelen zij de krachten van cultuur, sport en welzijn in de wijk en benutten ze daarvoor elkaars netwerk.

Wat verwachten wij van jou?

  • Heb je hbo-niveau en kennis en ervaring op het gebied van kunt en cultuur en ben je daarnaast de komende 1,5 jaar voor minimaal 20 uur in de week inzetbaar, dan gaan we graag met je in gesprek.
  • Je weet van aanpakken en wilt resultaten behalen. Je bent een echte aanjager. Kernwoorden hierbij zijn: creatief, zelfstandig en flexibel;
  • Dat je in staat bent om samen met het “culturele veld” die activiteiten te benoemen die kansrijk zijn, waar inwoners bij betrokken kunnen worden en mee kunnen doen;
  • Dat je je kennis op gebied van kunst en cultuur, subsidie, sponsoring, fondsenwerving en vergunningen en ervaring met het organiseren van activiteiten deelt;
  • Je bent communicatief sterk en hebt een open werkhouding;
  • Als verbinder beschikt over overtuigingskracht en goede advies vaardigheden;
  • Je hebt aantoonbare ervaring met netwerkrelaties en beschikt over gedegen kennis van cultuurparticipatie;
  • Tenslotte ben je bereid om in de avonduren en in het weekend te werken.

Wat bieden wij jou?

  • Een leuke functie met veel verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen initiatief, in een prettige en informele collegiale werksfeer.
  • Een passende beloning op basis van kennis, ervaring en talent.

Interesse?
Stuur dan uiterlijk 18 augustus 2019 je motivatie en cv via de website www.vooruitindrenthe.nl. Deze functie wordt uitgevoerd in de vorm van detachering. Ook zzp’ers worden nadrukkelijk verzocht te reageren.

Meer weten?
Neem dan contact op met Joke Huisman, HRM adviseur, via het centrale nummer 0592-266 662. De gesprekken worden gehouden op dinsdag 27 augustus.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.