Fontaine Uitgevers: Medewerker Marketing & Publiciteit

Fontaine Uitgevers in Amsterdam zoekt een Medewerker Marketing & Publiciteit voor 32 – 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 23-08-2019Fontaine Uitgevers is een energieke en succesvolle uitgeverij van geïllustreerde non-fictie. Ze publiceert boeken op het gebied van gastronomie, lifestyle, natuur, wetenschap en kunst, voor zowel volwassenen als kinderen.

Fontaine Uitgevers, onderdeel van Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam, zoekt per direct een ervaren, creatieve en gedreven

Medewerker Marketing & Publiciteit

32 – 36 uur per week

Wat ga je doen?
Je komt te werken op de afdeling PR & Publiciteit van Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam, in een gedreven en enthousiast team van collega’s met een grote passie voor boeken en lezen. Hoewel je voor het hele fonds werkt, komt het zwaartepunt van je taken te liggen bij de promotie van de boeken van Fontaine Uitgevers.

Als boekenliefhebber en ondernemende professional ben je verantwoordelijk voor het in de markt zetten van de titels van Fontaine Uitgevers. Je weet hoe en waar de consument zich beweegt en hoe je deze het beste kunt bereiken – via zowel online als offline communicatiekanalen. Je gaat op creatieve wijze om met promotie en communicatie en onderhoudt persoonlijke relaties met relevante media, relaties en organisaties. Je werkt nauw samen met het team van Fontaine, alsook met het commerciële team van Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam.

Wat worden jouw taken?

 • Initiëren, ontwikkelen en uitvoeren van creatieve marketing- en publiciteitscampagnes voor specifieke titels en (internationale) auteurs
 • Genereren van persaandacht (print, radio, tv, online) voor onze boeken & auteurs
 • Het beheren en uitbouwen van een effectief netwerk van mediacontacten en influentials
 • Organiseren van boekpresentaties, signeersessies en publieksevenementen met auteurs
 • Schrijven van persberichten
 • Beheren van de social mediakanalen en nieuwsbrieven voor de verschillende doelgroepen binnen het fonds
 • Marketingcampagnes opzetten en uitvoeren voor specifieke projecten en campagnes
 • Bewaken van projectbegrotingen en budgetten

Wie ben jij?

 • Je hebt een HBO of WO-opleiding afgerond, bij voorkeur op het gebied van marketing, communicatie of media
 • Je hebt relevante werkervaring in een PR- of marketingfunctie binnen een boekenuitgeverij of mediabedrijf
 • Je hebt een aansprekend track-record en een relevant netwerk binnen de media
 • Je bent digitaal sterk, en goed op de hoogte van de mogelijkheden van social media
 • Je communiceert vloeiend in de Nederlands taal, woord en geschrift. Uitstekend Engels is een pré
 • Je combineert interesse en liefde voor het boekenvak met een sterke publicitaire en commerciële gedrevenheid

Wie zijn wij?
Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam, bestaande uit de uitgeverijen Nieuw Amsterdam, Bas Lubberhuizen, Fontaine, Podium en Wereldbibliotheek, richt zich op de kwalitatieve publieksmarkt met een rijk fonds van vertaalde en Nederlandse literatuur, poëzie en uiteenlopende non-fictie onderwerpen. Een spraakmakend en dynamisch uitgeefhuis, gesitueerd aan het Vondelpark in Amsterdam. Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam maakt onderdeel uit van Novamedia; een marketing- en mediabedrijf met een maatschappelijke missie. Zij is eigenaar van diverse merken en loterijformats, waaronder de Postcode Loterij. Ook vallen online boekwinkel  BookSpot en boekhandel Scheltema in Amsterdam onder Novamedia

Wat bieden wij?
Je komt te werken in een gedreven en enthousiast commercieel team, binnen een ondernemende en spraakmakend uitgeefhuis, op een van de mooiste plekken in  Amsterdam. De salariëring is conform de CAO-Uitgeverijbedrijf en inschaling wordt vastgesteld op basis van leeftijd en ervaring. Heb jij interesse in deze vacature? Stuur dan je motivatiebrief en cv uiterlijk 23 augustus aan Kim van de Beek (HR adviseur) via onderstaande sollicitatie-button.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Charley Haagsma (Hoofd PR/ promotie) via telefoonnummer 06-52634199. Voor meer informatie over onze organisatie zie www.nieuwamsterdam.nl.

Solliciteer!

De vacature staat niet open voor bemiddeling door bureaus; acquisitie wordt niet op prijs gesteld. 

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.