Fonds voor Cultuurparticipatie: Communicatiemanager

Het Fonds voor Cultuurparticipatie in Utrecht zoekt een Communicatiemanager voor 1 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 09-08-2019


Het Fonds voor Cultuurparticipatie is op zoek naar een communicatiemanager. Wij geven subsidie aan organisaties en mensen in heel Nederland voor het stimuleren van kunst en cultuur in de vrije tijd en op school. Hierbij speelt onze communicatiemanager een grote rol, bij het bekendmaken van programma’s en bij externe profilering. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de interne communicatie en maak je deel uit van het Managementteam.

Ben jij de veelzijdige communicatiemanager die we zoeken en heb je een warm hart voor de culturele sector? Solliciteer dan naar de functie van:

Communicatiemanager

1 fte

Wat ga je doen?
Samen met je collega’s binnen het communicatieteam zorg jij ervoor dat onze subsidieregelingen zichtbaar en vindbaar zijn voor potentiële aanvragers. Met een scherp oog voor marketing bereik je nieuwe doelgroepen en benut je onze bestaande netwerken. Je zet hiervoor moderne communicatietools en -strategieën in.

Je bewaakt onze reputatie in een complex politiek-bestuurlijk speelveld. Je zorgt als woordvoerder dat het Fonds een stevige positie in dit veld heeft. Als lid van het Managementteam denk je mee over het beleid van de organisatie en geef je gevraagd en ongevraagd advies aan de directeur-bestuurder over strategische vraagstukken. Je geeft leiding aan twee communicatieadviseurs. In dit team ben je verantwoordelijk voor het communicatiebeleid, maar werk je ook zelf mee aan de uitvoer ervan.

Kortom, je gaat je inzetten om de zichtbaarheid, impact en toegankelijkheid van het Fonds voor Cultuurparticipatie te vergroten.

Wie ben jij?
We zoeken iemand met:

  • hbo- of wo-werk- en denkniveau;
  • Strategische denkkracht die ook tot daden overgaat;
  • Minimaal 7 jaar relevante werkervaring;
  • Een goede politiek/bestuurlijke sensitiviteit (ervaring bij een fonds of overheid is een pre);
  • Ervaring in het positioneren van organisaties en als woordvoerder;
  • Uitstekende mondeling en schriftelijke vaardigheden;
  • Ervaring als leidinggevende.

Ben jij iemand die het leuk vindt om de koers uit te zetten en weet je dit met enthousiasme over te brengen? Vertaal jij met gemak beleid naar heldere communicatiedoelen en ben je goed in prioriteiten stellen? Voel je je thuis in een omgeving van zelfstandige professionals met liefde voor cultuur en werk je graag aan interne communicatie? Sta je zelfverzekerd journalisten te woord en barst je van de creatieve ideeën? Dan zijn we op zoek naar jou!

Inclusiviteit
Wij willen als Fonds een afspiegeling van de samenleving zijn. Bij onze wervingsstrategie houden wij hier rekening mee. Als blijkt dat je een verrijking bent van onze personele samenstelling door daaraan bij te dragen, dan zien we dat als meerwaarde.

Wie zijn wij?
Het Fonds voor Cultuurparticipatie is een Rijkscultuurfonds dat actieve cultuurdeelname in het Koninkrijk der Nederlanden stimuleert. We maken culturele projecten mogelijk door het verstrekken van subsidies. Bijvoorbeeld voor het verstevigen van cultuuronderwijs op scholen, het organiseren van een theaterfestival in de wijk of voor een creatieve aanpak van nieuwe media en erfgoed. Om dit te realiseren hebben we binnen ons beleidsplan drie programma’s gericht op cultuureducatie, cultuurparticipatie en de zichtbaarheid van cultuur. We werken daarbij intensief samen met landelijke en lokale partners. We zijn met 30 betrokken en bevlogen collega’s en werken in een professionele en informele werkomgeving.

Wat bieden we?
Prettige collega’s en relevant werk in een prachtige sector. Als jij onze nieuwe collega wordt, dan bieden we een contract voor een jaar, met de intentie tot verlengen. Onze voorkeur gaat uit naar 36 uur in de week. Het salaris is conform schaal 12 BBRA (€ 3.740 – € 5.560 fulltime bruto per maand).

Meer info?
Wil je meer weten over de functie, dan kun je contact opnemen met Gill Wijnhoven, HR Adviseur: g.wijnhoven@cultuurparticipatie.nl. Voor vragen over de procedure, met Marca Meijer, Managementassistent: m.meijer@cultuurparticipatie.nl / 030 – 233 60 46.

Belangstelling?
De vacature is tot en met 9 augustus 2019 open voor sollicitaties. Reageren kan via ons sollicitatieformulier. De eerste ronde gesprekken zullen plaatsvinden in week 34, de tweede ronde gesprekken in week 35. De procedure bestaat uit twee gespreksrondes. Een assessment behoort tot de mogelijkheden.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.