DutchCulture: Stagiair Communicatie / Redactie

DutchCulture in Amsterdam zoekt een Stagiair Communicatie / Redactie voor 0,8 fte | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: 01-09-2019


DutchCulture is de kennis- en netwerkorganisatie voor internationale culturele samenwerking en is aanspreekpunt voor de culturele sector in Nederland en de Nederlandse diplomatieke posten in het buitenland. Samen met het Nederlandse culturele veld, de Rijkscultuurfondsen en de Nederlandse diplomatieke posten in het buitenland voeren wij het internationaal cultuurbeleid van Nederland uit. Wij adviseren, coördineren, promoten en organiseren.

De komende jaren besteden we extra aandacht aan het zichtbaar maken van wie DutchCulture is en wat we doen, onder meer de internationale culturele samenwerking. Dit om het belang en de impact van internationale samenwerking te laten zien en nieuwe uitwisselingen te mogelijk te maken. We organiseren daarom culturele campagnes en bijeenkomsten in binnen- en buitenland, focussen op een betere redactionele formule voor de website, nieuwsbrieven en social media en zijn actief op digitale platforms; alles in samenwerking met partners in Nederland en daarbuiten.

DutchCulture zoekt per half september 2019:

Stagiair Communicatie / Redactie

0.8 fte | m/v

Je wordt verantwoordelijk voor doorlopende bureau- en communicatietaken. Deze worden geselecteerd op basis van je eigen competenties, leerdoelen en in afstemming met de overige teamleden. Denk hierbij aan het plannen en het publiceren van de content; de nieuwsbrieven en mailings opmaken, schrijven en versturen; social media bijhouden; content redigeren; beheren van agenda-items op de site; beeldbank aanleggen; perslijst actualiseren; redactieformule en -rubrieken nader formuleren en inhoudelijk uitwerken, vertalingen verzorgen et cetera.

Daarnaast is een stagiair actief betrokken bij verschillende content- en campagneproducties. Ook hier wordt een selectie gemaakt op basis van affiniteit en skills. Er zijn kleine producties die autonoom uitgevoerd dienen te worden. Denk hierbij aan kleinschalige seminars, meet-ups en andersoortige bijeenkomsten bij ons op locatie, maar ook het afnemen en schrijven van (Engelstalige) interviews, artikelen etc. Tevens is er mogelijkheid tot een onderzoeksproject, bijvoorbeeld een doelgroepenonderzoek.

Elke stagiair draagt daarmee zowel intern als extern verantwoordelijkheid, waarbij de verwachtingen van de verschillende stakeholders hoog zijn als het gaat om kwaliteit en output.

Als stagiair werk je samen in een interdisciplinaire organisatie met uiteenlopende specialisaties. Onze mensen werken onder andere aan de mobiliteit van kunstenaars, Internationaal Cultuur Beleid van de ministeries en culturele programma’s van ambassades. Onze medewerkers wordt gedreven door een liefde voor cultuur en een diepgewortelde wens om de wereld te verbeteren en te werken aan betekenisvolle samenwerkingen.

Wij zoeken naar een ondernemende en nieuwsgierige persoonlijkheid met een scherp analytisch vermogen die zich graag in complexe processen onderdompelt. We zoeken een professional in spe die schriftelijk en verbaal uitblinkt, in elk geval in het Nederlands, maar liefst ook nog in het Engels. We zoeken een flexibele teamspeler die kan multitasken, verschillende rollen kan aannemen, processen kan overzien en deadlines kan bewaken. Je hebt daarnaast ervaring met social media(-beheer) en google analytics. En natuurlijk heb je een grote interesse in kunst, cultuur en maatschappij.

Je bent in staat om het grotere perspectief in de gaten te houden, ook wanneer je op detailniveau aan het werk bent. De wens om jezelf continu te ontwikkelen en het vermogen onder druk te presteren zijn de sleutel tot deze stage.

Wij bieden
Een aanstelling voor 0,8 fte voor 5 maanden, van half september 2019 tot en met 31 januari 2020. De stagevergoeding bedraagt € 300,- bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband. Je werkt voor zowel de hoofdredacteur als voor de afdeling Campagne & Productie.

Reacties en informatie
Schriftelijke reacties bestaande uit een motivatiebrief en cv kunnen tot uiterlijk 1 september 2019 worden gezonden t.a.v. Ellen Spijkers aan: sollicitaties@dutchculture.nl. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met hoofdredacteur Lonneke Bär, l.bar@dutchculture.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.