De Haaien B.V.: Head of Finance & Operations

De Haaien B.V. in Amsterdam zoekt een Head of Finance & Operations voor 32-40 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: geenDe missie van De Haaien is van begin af aan helder: kwaliteits TV en films maken die impact hebben. We produceren programma’s waarvan we vinden dat ze relevant zijn en dat er een zekere noodzaak is om ze te maken. Als mensen ons vragen wat we doen, dan zeggen we vaak dat we willen maken waar we ook graag zelf naar zouden willen kijken. We hebben programma’s gemaakt als ‘Langs de Oevers van de Yangtze’, ‘Change Your Mind’, ‘Van Moskou tot Moermansk’, ‘KUYT’, ‘Voor de Rechter’, ‘Urker Vissers’, ‘Bloed, Zweet en Snaren’ en nog veel meer. Een volledig overzicht kan je bekijken op www.dehaaien.com.

Produceren is creëren, maar vooral ook organiseren. Voor die organisatorische kant zoeken wij een Head of Finance & Operations (of in goed Nederlands: iemand die alles rondom het geld kan stroomlijnen en organiseren).

Head of Finance & Operations

32-40 uur per week

We zijn een relatief kleine organisatie wat betekent dat je taken heel erg breed zijn, in principe houd je je bezig met alles dat het reilen en zeilen van het bedrijf en de producties mogelijk maakt:

 • Zoeken naar en implementeren van organisatorische verbeteringen
 • Adviseren bij project financiën (begrotingen)
 • Verstrekken maandelijkse rapportages over projecten (liquiditeit, prognose ten opzichte van budget, projectmarges, dekking interne productiekosten) & overhead (prognose ten opzichte van budget, overhead marge) en adviseren verbeteringen
 • Controleren en begeleiden financiële eindafrekening, zorgen dat voldaan wordt aan contractuele eisen, verslaglegging externe partijen
 • Facturatie van onze projecten en het chasen van uitstaande betalingen
 • Overall verantwoordelijk voor goede financiële administratie
 • Samen met directie bepalen jaarlijkse budget voor overhead
  Coördinatie van de zakelijke kant van fonds aanvragen (Filmfonds, NPO Fonds en andere financieringsverstrekkers) en financiering van producties, betrokken bij sales en licentiedeals maken
 • Coördineren van en specialistisch aanspreekpunt zijn voor juridische zaken
 • Managen van contracten & overeenkomsten met externe partijen (exclusief productie-specifieke contracten)
 • Coördineren en beschikbaar maken van juiste IT software en hardware voor kantoorgebruik
 • Coördineren goed werkende media-gerelateerde techniek (sets, servers, backups et cetera)

Eigenschappen:

Een zakelijke functie op een creatieve werkvloer! Hiervoor moet je in de eerste plaats van cijfers en ondernemen houden en daar gevoel voor hebben. Je bent aan de ene kant een echte finance geek die een Balans en Winst- en Verliesrekening kan lezen, en tegelijkertijd houd je van een creatieve werkomgeving, ben je extrovert en communicatief sterk. Je staat je mannetje als er onderhandeld moet worden.

Je bent ervaren, nauwkeurig, hebt oog voor detail en gevoel voor verantwoordelijkheid. Je rust niet voor dingen echt kloppen en af zijn. Je kunt omgaan met veel eigen verantwoordelijkheid.

We zijn op zoek naar continuïteit. Daarom zoeken we iemand die de commitment heeft dit echt voor een lange periode te willen doen.

Ervaring met iets vergelijkbaars in een creatieve omgeving is een dikke pre natuurlijk. Ervaring met zaken als Filmfonds en NPO fonds en dergelijke zou helemaal fantastisch zijn. Maar is geen dealbreaker.

We zoeken iemand met genoeg werkervaring en/of een opleiding waarbij de combinatie maakt dat je aan bovenstaand profiel voldoet.

In overleg is het mogelijk om in minder uren per week slechts een deel van deze taken uit te voeren.

Wij bieden:

 • De kans om in een bedrijf te werken, waar we mooie programma’s produceren waarmee we een verschil maken
 • Een plek met heel veel eigen verantwoordelijkheid, zelfsturing en veel vrijheid
 • Een zeer dynamische werkomgeving en een leuk team
 • Ruime praktijkervaring in brede zin met veel verantwoordelijkheden
 • Een fantastische werkplek aan de Entrepothaven in Amsterdam

Periode:
Het betreft een jaarcontract, indiensttreding zo snel mogelijk.

Reageren:
Ben je enthousiast? Stuur zo snel mogelijk een brief met cv en foto naar: jobs@dehaaien.com ter attentie van Wilko Brandsma. First come first served, er is geen sluitingsdatum.

We laten je sowieso even weten of je wordt uitgenodigd voor een gesprek natuurlijk.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.