Bibliotheek Rivierenland: Adviseur Marketing & Communicatie

Bibliotheek Rivierenland in Tiel zoekt een Adviseur Marketing & Communicatie voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: geenBibliotheek Rivierenland is dé plek voor informatie, kennis, cultuur en leesplezier voor en van iedereen. We organiseren tal van activiteiten, prikkelen de nieuwsgierigheid, geven inspiratie en nodigen uit tot ontmoeting. Jong en oud, lid of geen lid, iedereen kan binnenlopen. We werken vanuit twintig vestigingen en tien zelfservicepunten verspreid over acht gemeenten in de uitgestrekte regio Rivierenland. Daarbij zijn we actief in allerlei lokale netwerken in het cultureel en sociaal domein en werken we op en met 68 kinderopvanglocaties, 97 basisscholen en acht scholen voor voortgezet onderwijs aan leesbevordering en mediawijsheid, ter preventie van laaggeletterdheid.

Bibliotheek Rivierenland is volop in ontwikkeling. Vanaf 1 januari 2020 gaat de organisatie werken met zes multidisciplinaire teams van bibliotheekmedewerkers, Lees- / mediacoaches en Activiteitenprogrammeurs. Naast de lokale teams bestaat de organisatie uit een driekoppig MT, een team Bedrijfsvoering en een team Positionering & Innovatie. Het is de opdracht van het team Positionering & Innovatie om een optimale zichtbaarheid te creëren en vernieuwing te ontwikkelen.

Binnen het team Positionering en Innovatie is er een vacature voor een

Adviseur Marketing & Communicatie

32 uur per week

Functieomschrijving
De Adviseur Marketing & Communicatie draagt bij aan het vergroten van de zichtbaarheid van de Bibliotheek in de samenleving, het bereiken van (nieuwe) klantgroepen en het realiseren van een hogere betrokkenheid bij de diverse klant- en belangengroepen. Hij/zij coördineert daartoe marketing- en communicatiewerkzaamheden (van de positionering van de organisatie tot de promotie van de diverse bibliotheekproducten, -diensten en activiteiten). Hij/zij adviseert de (project)teams gevraagd en ongevraagd over een consistente inzet van marketingcommunicatiemiddelen.

Bij het adviseren over en vormgeven van de marketingcommunicatie zorgt de adviseur voor relevante inhoud, actualiteit, aansluiting bij de doelgroep en een consistente toepassing van de huisstijl.

De Adviseur Marketing & Communicatie ondersteunt marktonderzoek en verzamelt relevante lokale gegevens. Hij/zij geeft input voor het marketingbeleid, voert (onderdelen van) het marketingplan uit en coördineert de inzet van anderen hierbij. Hij/zij analyseert en rapporteert de respons op de (digitale) communicatie-uitingen en de marketingacties. Hij/zij denkt mee over wenselijke vervolgstappen /  verbeteringen en initieert deze. Daarnaast verzorgt en ondersteunt de Adviseur Marketing & Communicatie de diverse interne communicatie-uitingen. Hij/zij doet voorstellen om het interne communicatieproces te stroomlijnen.

De Adviseur Marketing & Communicatie ontvangt leiding van de Manager Positionering & Innovatie.

Wat verwachten we?
Profiel

 • Enthousiast.
 • Proactief.
 • Ondernemend.
 • Verbindend.
 • Creatief / origineel.
 • Analytisch.

Je beschikt over

 • Hbo werk- en denkniveau.
 • Drie tot vijf jaar ervaring in een soortgelijke functie.
 • Actuele kennis van relevante ontwikkelingen binnen het vakgebied/ de branche en de regio.
 • Kennis van de producten / diensten van de Bibliotheek.
 • Adviesvaardigheden.
 • Uitstekende redactionele vaardigheden.
 • Ervaren op het gebied van social media.
 • Kennis van projectmatig werken.
 • Vormgevingsvaardigheden (Kennis van Adobe Photoshop en Indesign is een pre).

Wat bieden we?
Een inspirerende functie bij een organisatie die volop in ontwikkeling is en er maatschappelijk toe doet. Met volop mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling. De functie is ingeschaald in schaal 8 conform CAO Openbare Bibliotheken. Inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring. Een onderdeel van de arbeidsvoorwaarden is de eindejaarsuitkering conform CAO Openbare Bibliotheken en deelname aan het pensioenfonds. Daarnaast krijg je een gratis lidmaatschap.

De functie is per 1 september 2019 beschikbaar. Heb je belangstelling voor deze vacature? Mail je brief en CV aan personeelszaken@bibliotheekrivierenland.nl.

Voor meer informatie kun je contact opnemen (ma/di/wo/do) met Manon Balfoort, telefoon 06-13739812.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.