Perron 07: Perronista

Samen denken, praten... kleien

Perron 07 in Den Haag zoekt een Perronista voor 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 12-09-2019


Perron 07, de eerste school van jonge kinderen, is een innovatief kindercentrum, geopend in mei 2014, gehuisvest in een prachtig oud schoolgebouw in het Zeeheldenkwartier te Den Haag. Het pand is vormgegeven en ingericht volgens de “Sporen van Reggio” pedagogiek.

Perron 07 is het eerste kindercentrum van Stichting Pedagogiekontwikkeling 07. Sinds 1997 onderzoekt, ontwikkelt en vertaalt zij de Reggio Emilia benadering voor de Nederlandse kindercentra: Sporen van Reggio. Binnen Perron 07 bouwen pedagogista, atelierista samen met de perronista’s de kinderen en hun ouders een heel eigen cultuur op. Perron 07 stelt zich ten doel om een alternatief Kinderopvang model te ontwikkelen en verder uit te dragen.

Belangrijk uitgangspunt van Sporen op Perron 07 is dat jonge kinderen zich ontwikkelen door zich op verschillende manieren te uiten. Door een rijk aanbod in een rijke omgeving worden alle mogelijke ‘100 talen’ ontwikkeld. De 100 talen van de dans, muziek, eten, natuur, kleur en geur verrijken de communicatie en dus het samen leren en ontwikkelen. Het stelt de kinderen in staat om zelf en met anderen samen te onderzoeken en te experimenteren: van de ene vraag naar de andere te gaan. De kinderen leren de wereld om hen heen en zichzelf kennen, te begrijpen en betekenis te geven. Het begeleiden van deze processen is het dagelijks werk van een perronista op Perron 07!

Perron 07 zoekt voor haar kindercentrum

Perronista

24 uur per week | m/v

Wij zijn op zoek naar perronista’s/pedagogisch medewerkers: die zich kunnen vinden in de Sporen pedagogiek, zich daar al werkend in willen verdiepen en ontwikkelen.

Een perronista op Perron 07 :

  • is nieuwsgierig naar jonge kinderen
  • heeft belangstelling voor jonge ouders
  • houdt van onderzoeken en experimenteren
  • houdt van samenwerken/samen bouwen/samen ontwikkelen
  • houdt van pionieren
  • is bereid mee te werken aan het realiseren van de doelstelling
    van Perron 07
  • heeft meerdere sporen bewandeld: zowel pedagogisch als ….

Ben je na het lezen van deze vacature nieuwsgierig geworden?

Mensen met een wo- of hbo-achtergrond maar niet gecertificeerd voor de kinderopvang willen we ook uitnodigen om te solliciteren.

Voor meer inhoudelijke vragen kun je terecht op www.perron07.nl. Voor een indruk van de plek en het werk kun je ook onze Facebook en/of Instagram pagina bekijken.

Salariëring: Perron 07 werkt conform de cao kinderopvang

Stuur je motivatie en cv naar: vacatureperron07@gmail.com. Voor vragen kun je contact opnemen met Nimca Zandvliet via hetzelfde email adres.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.