Cultuurmarketing: Stage / Werkervaringsplek Webredactie

Cultuurmarketing in Amsterdam heeft een Stage / Werkervaringsplek Webredactie voor minimaal 24 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats, Werkervaringsplaats | Sluitingsdatum: 21-06-2019


Cultuurmarketing is de community voor iedereen die publiek verbindt met kunst, cultuur en erfgoed in Nederland en België. Ben jij op zoek naar een leerzame stage of werkervaringsplek waarbij je in korte tijd een kijkje in de marketingkeuken krijgt bij musea, poppodia, theaters, gezelschappen, festivals en orkesten én ervaring opdoet met webredactie? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Via onze (jaarlijks ruim 25) bijeenkomsten en de website informeren wij culturele marketeers over trends en ontwikkelingen, leerzame cases uit de praktijk en relevante vakkennis. Als ledenorganisatie zijn wij dagelijks in contact met onze achterban: ruim 800 leden werkzaam bij grote en kleine culturele instellingen in Nederland en België.

Wij zoeken per september 2019 een nieuwe Stagiair(e) Webredactie voor een:

Stage / Werkervaringsplek Webredactie

minimaal 24 uur

Wij bieden een leerzame ervaring die bij uitstek geschikt is voor mensen die een marketing- of communicatiefunctie in de culturele sector ambiëren. Omdat Cultuurmarketing er is voor de gehele culturele sector, is deze plek bij uitstek geschikt om inzicht te krijgen in de marketing en communicatiepraktijk van verschillende instellingen zoals musea, poppodia, festivals, theaters, gezelschappen, kunstencentra, orkesten, bibliotheken en meer.

Via deze stage/ werkervaringsplek doe je ervaring op met alle aspecten van online redactie, leer je veel culturele instellingen en de mensen die daar werkzaam zijn kennen en vergroot je je kennis over marketingcommunicatie.

De activiteiten van Cultuurmarketing worden georganiseerd door een klein, jong en informeel team. Ons kantoor bevindt zich in de creatieve broedplaats en poppodium Cinetol in de Pijp Amsterdam. Wij bieden een stagevergoeding en vergoeding van de reiskosten. Er is veel ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling op de vlakken die jij belangrijk vindt.

De werkzaamheden
Onder begeleiding van collega’s werk je aan de webredactie. Dit betreft onder andere:

  • Redactie van artikelen zoals blogs en interviews met makers en marketeers in de culturele sector.
  • Het editen van tekst en beeld in het CMS.
  • Op creatieve wijze invulling geven aan ons Facebook en Instagram kanaal.
  • Meedenken en aandragen van content ideeën.
  • Assistentie bij de (pre-)productie van onze bijeenkomsten en verslaglegging daarvan.

Dit is onze ideale kandidaat:
Onze ideale kandidaat is leergierig, heeft goede social skills en de ambitie om zich onder te dompelen in de marketing en communicatie van culturele instellingen in heel Nederland en België. Bij voorkeur zit je in het 3e of 4e jaar van een relevante hbo- of universitaire opleiding, of – in het geval van een werkervaringsplek – heb je deze onlangs afgerond.

Het is belangrijk dat je plezier hebt in schrijven. Enige ervaring met bijvoorbeeld het werken in een CMS, tekstschrijven, fotobewerking of social media is een pre, maar geen vereiste.

Praktisch
Periode: september 2019 tot en met januari 2020
Aantal dagen: in overleg, minimaal 3 per week
Niveau: hbo/wo (vanaf derde studiejaar)
Vergoeding: stagevergoeding en reiskostenvergoeding

Voor vragen over de vacature neem contact op met:
Hilde Smetsers, hilde@cultuurmarketing.nl, 085-401 79 88.

Reageren? Stuur dan uiterlijk 21 juni 2019 een korte motivatie en cv naar: hilde@cultuurmarketing.nl.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.