Cultuurmarketing: Stage / Werkervaringsplek Onderzoek & Customer Insights

Cultuurmarketing in Amsterdam heeft een Stage / Werkervaringsplek Onderzoek & Customer Insights voor minimaal 24 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats, Werkervaringsplaats | Sluitingsdatum: 21-06-2019


Cultuurmarketing is de community voor iedereen die publiek verbindt met kunst, cultuur en erfgoed in Nederland en België. Ben jij op zoek naar een leerzame onderzoeksstage of werkervaringsplek waarbij je onderzoek doet naar de behoeftes van onze (potentiële) leden en actuele thema’s binnen de sector, dan zijn wij op zoek naar jou!

Via onze (jaarlijks ruim 25) bijeenkomsten en de website informeren wij culturele marketeers over trends en ontwikkelingen, leerzame cases uit de praktijk en relevante vakkennis. Als ledenorganisatie zijn wij dagelijks in contact met onze achterban: ruim 800 leden werkzaam bij grote en kleine culturele instellingen in Nederland en België.

Wij zoeken per september 2019 een Onderzoeksstagiair(e) voor een:

Stage / Werkervaringsplek
Onderzoek & Customer Insights

minimaal 24 uur

Wij bieden een leerzame ervaring die bij uitstek geschikt is voor mensen die een functie in de culturele sector ambiëren. Via deze stage/ werkervaringsplek doe je ervaring op met het doen van onderzoek via desk research, interviews en analyses van onze database. De onderzoeksresultaten en inzichten dienen als input voor de ontwikkeling van nieuwe programma’s en services van Cultuurmarketing en relevante actuele thema’s ontsluiten we aan de sector via onze website.

Door de interviews leer je veel over de actuele (marketingcommunicatie) vraagstukken van culturele instellingen en de mensen die daar werken. Omdat Cultuurmarketing er is voor de gehele culturele sector, is deze plek bij uitstek geschikt om inzicht te krijgen in verschillende soorten instellingen zoals musea, poppodia, festivals, theaters, gezelschappen, kunstencentra, orkesten, bibliotheken en meer.

De activiteiten van Cultuurmarketing worden georganiseerd door een klein, jong en informeel team. Ons kantoor bevindt zich in de creatieve broedplaats en poppodium Cinetol in de Pijp Amsterdam. Wij bieden een stagevergoeding en vergoeding van de reiskosten.

De werkzaamheden
Onder begeleiding van collega’s werk je aan het opzetten en uitvoeren van een aantal onderzoeksprojecten. De resultaten en inzichten presenteer je aan het team of maak je in samenwerking met collega’s toegankelijk voor de sector via een publicatie op onze website. Daarnaast assisteer je bij de webredactie en word je betrokken bij de activiteiten van Cultuurmarketing. Tenslotte is er veel ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling op de vlakken die jij belangrijk vindt.

Dit is onze ideale kandidaat
Onze ideale kandidaat is analytisch en nieuwsgierig, gaat graag de diepte in, neemt initiatief, heeft goede social skills en goede schrijfvaardigheden. Bij voorkeur zit je in de laatste fase van een relevante universitaire opleiding, of – in het geval van werkervaring – heb je deze onlangs afgerond. Affiniteit met de kunst- en cultuursector en/of marketingcommunicatie is een pre.

Praktisch
Periode: september 2019 tot en met januari 2020
Aantal dagen: in overleg, minimaal 3 per week
Niveau: wo (vanaf derde studiejaar)
Vergoeding: stagevergoeding en reiskostenvergoeding

Voor vragen over de vacature neem contact op met:
Hilde Smetsers, hilde@cultuurmarketing.nl, 085-401 79 88.

Reageren? Stuur dan uiterlijk 21 juni 2019 een korte motivatie en cv naar: hilde@cultuurmarketing.nl.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.