Centrum Beeldende Kunst Zuidoost: Stagiair(e)s

Centrum Beeldende Kunst Zuidoost in Amsterdam zoekt Stagiair(e)s voor 28/32 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: 28-06-2019


Centrum Beeldende Kunst Zuidoost (CBK Zuidoost) is er voor iedereen die van kunst houdt. Bij ons kun je kunst zien, lenen, maken en er over praten. CBK Zuidoost is een presentatieruimte met kunst van nu met interculturele accenten. We hebben een hoofdvestiging op het Anton de Komplein en een Werkplaats bij culturele broedplaats Heesterveld. Het lokale en grootstedelijke culturele ecosysteem is onze habitat. We werken samen met onder meer het Bijlmer Parktheater, Imagine IC en Stichting LOLA BAE maar ook het Amsterdam Museum en het Stedelijk Museum Amsterdam. Ook we doen mee aan grootstedelijke programma’s als We make the City! 24HZuidoost en Museumnacht Amsterdam.

We brengen kunst bij het grote publiek door onze tentoonstellingen, kunstuitleencollectie, kunstlessen, artist in residence, opdrachten en debatten. Ons programma is gebaseerd op actuele ontwikkelingen in de samenleving. Inclusiviteit zit in onze DNA en onze locatie in Zuidoost is een continue inspiratiebron. Met onze middelgrote organisatie doen we grootse dingen in het culturele veld van Amsterdam.

Op onze website lees je meer over ons: www.cbkzuidoost.nl en kijk eens op onze Facebook en Instagram.

Wij zijn op zoek naar twee stagiaires voor onze domeinen Educatie & Tentoonstellingen en PR & Communicatie

Stagiair(e)s

28/32 uur per week

Stageplek 1:
De afdeling PR & Communicatie zorgt voor de naamsbekendheid en zichtbaarheid in het culturele veld van Amsterdam, waardoor het publieksbereik vergroot en drempeloverschrijding bereikt wordt. Intern biedt PR & Communicatie ondersteuning aan alle producten van de instelling. Daarnaast investeren we in onze relaties met het vaste publiek en pers en het genereren van nieuw publiek. En zorgen we goed voor onze Vrienden die lid zijn van Stichting Vrienden van CBK Zuidoost en zijn we middels fondsenwerving altijd op zoek naar nieuwe Vrienden.

Wat ga je doen?
Je biedt ondersteuning aan de stafmedewerker van het domein PR & Communicatie binnen CBK Zuidoost. Je werkt mee aan de zichtbaarheid van CBK Zuidoost in Amsterdam en daarbuiten.

Stageplek 2:
De afdelingen Tentoonstellingen & Educatie realiseren jaarlijks een grote hoeveelheid programma’s: exposities, een artist in residence programma in ons gastenverblijf, lessen voor basis- en voortgezet onderwijs in huis of op school, presentaties van tijdelijke kunstwerken op straat. In alle gevallen gaat het om projecten – met een begin en een eind – waarin intensief wordt samengewerkt met kunstenaars.

Wat ga je doen?
Je biedt ondersteuning aan de stafleden Tentoonstellingen & educatie. Je helpt hen met alle productionele werkzaamheden binnen hun werk.

Wat wij bieden:

  • Je werkt met een hoge mate van eigen verantwoordelijkheid en krijgt goede begeleiding alsook een stagevergoeding.
  • Een breed netwerk in het culturele veld, in Zuidoost en in de stad.
  • Informeel, klein team met korte lijnen (laagdrempelig).
  • Flexibel in werkdagen in combinatie met jouw studie.

Sollicitatieprocedure:
CBK Zuidoost is per september a.s. op zoek naar stagiair(e)s met HBO / HBO plus denk- en werkniveau:

  • een stagiaire Online Communicatie voor haar domein PR & Communicatie
  • een stagiaire Producties voor de domeinen Educatie & Tentoonstellingen

Duur beide stages:
Stageperiode: september t/m februari (2019/2020)
32 uur in de week met ook de bereidheid om op zaterdag te werken
Betaling: Vergoeding € 700,- bruto per maand op basis van 32 uur

Interesse in één van deze stages?
Stuur je cv, motivatie en beschikbaarheid op naar office manager Sipora Ubro: s.ubro@cbkzuidoost.nl
Graag goed aangeven voor welke stageplek je solliciteert.
Je kunt reageren t/m 28 juni a.s.
Selectiegesprekken zullen plaatsvinden in de weken 1 t/m 12 juli.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.