Wereldmuseum Rotterdam – Inhoudelijk Programmamaker

Vacature | Organisatie: Wereldmuseum Rotterdam | Functie: Inhoudelijk Programmamaker | Plaats: Rotterdam | Omvang: 24 uur | Sluitingsdatum: 31/05/2019


Het Wereldmuseum is een museum over mensen. Samen met het Tropenmuseum in Amsterdam, het Afrika Museum in Berg en Dal en het Museum Volkenkunde in Leiden willen wij inspireren tot een open blik op de wereld. Gezamenlijk tonen wij de meest cultureel diverse collectie van Nederland en hebben wij oog voor wat ons wereldwijd als mensen verbindt. Wij zien die diversiteit ook graag weerspiegeld in ons publiek en onze organisatie.

Wij zoeken een

Inhoudelijk Programmamaker

24 uur per week

Wie zoeken wij?
Wij zoeken een door actualiteit gedreven programmamaker, die de maatschappelijke relevantie van ons museum vergroot met inspirerende publieksprogramma’s. Dit aanbod is innovatief en sluit aan op tentoonstellingen, collectie en/of culturele, actuele thema’s. De programma’s spelen ook een actieve rol in onze verbinding met instellingen, kunstenaars en gemeenschappen in Rotterdam. Je zorgt daarbij voor een goede mix van events; verrassend en verdiepend en aansprekend voor grootstedelijk, divers publiek. De inhoudelijk programmamaker maakt onderdeel uit van de afdeling Programma.

Wie zijn wij?
De afdeling Programma bestaat uit circa twintig vaste medewerkers die bij vier musea onderwijs- en publieksprogramma’s, evenementen en participatieprojecten organiseren. Voor de komende jaren is het versterken van inclusiviteit in programmering, partners en publiek de doelstelling. Inspirerende publieksprogramma’s zijn voor ons persoonlijk, activerend en verbindend en vergroten de toegankelijkheid en relevantie van ons museum. Allianties met andere sectoren, van wetenschap tot grassroots is voor ons belangrijk in verband met nieuwe narratieven.

Jij bent
Jij bent een ervaren en gedreven professional die inspirerend publieksaanbod kan ontwikkelen voor de super diverse stad Rotterdam. Je werkt gemakkelijk samen, zowel intern als extern. Je bent positief, enthousiasmerend, proactief, resultaatgericht, ondernemend en niet bang om je handen uit de mouwen te steken. Je hebt een aantoonbare expertise, zowel inhoudelijk als organisatorisch. Je denkt zowel vanuit inhoud als publiek, zowel aan participatie als innovatie. Naast affiniteit met onze missie heb je ook:

 • Een adequaat en cultureel divers netwerk in Rotterdam.
 • Een relevante studie, afgerond op HBO of universitair niveau, al dan niet vooraf gegaan door een studie kunstvakonderwijs.
 • Minimaal drie tot vijf jaar relevante werkervaring, bij voorkeur in culturele programmering rond inclusiviteit en culturele diversiteit, ervaring in museum is een pre.
 • Uitstekende referenties en aantoonbare resultaten; je hebt bewezen dat je hoogwaardige programma’s voor zowel klein als groot publiek kunt organiseren binnen kwaliteitscriteria, planning en budget.
 • Ervaring in het opzetten en onderhouden van samenwerkingsverbanden.
 • Uitstekende communicatieve en schriftelijke vaardigheden (Nederlands en Engels).

Dit bieden wij

 • Een arbeidsovereenkomst voor 24 uur per week, voor de duur van één jaar, met uitzicht op verlenging bij goed functioneren.
 • De Museum CAO is van toepassing. Het salaris bedraagt – afhankelijk van opleiding en ervaring – minimaal € 3.023,- en maximaal € 3.954,- bruto per maand (schaal 10), bij een volledige werkweek van 36 uur, exclusief 8% vakantietoeslag en 3,4% eindejaarsuitkering. Het Wereldmuseum biedt een bescheiden tegemoetkoming in de reiskosten woon-werkverkeer.
 • Mogelijkheid om mee te bouwen aan een prachtig museum dat volop in ontwikkeling is.
 • Een unieke werkplek aan de Maas, met collega’s in Amsterdam, Leiden en bij Nijmegen.
 • En natuurlijk gratis bezoek aan onze vier mooie musea.

Ben je geïnteresseerd?
Stuur ons dan een korte motivatie en je CV vóór 31 mei 2019 naar mevrouw Wil van Geenen (medewerker P&O) wil.vangeenen@wereldculturen.nl. Voor meer inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met Mariëlle Pals (Hoofd Programma) marielle.pals@wereldculturen.nl.

Kandidaten worden na een briefselectie uitgenodigd voor een eerste gespreksronde op dinsdag 11 juni 2019. Gezien de missie van het Wereldmuseum nodigen wij kandidaten die de diversiteit van onze organisatie kunnen versterken nadrukkelijk uit om te reageren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

www.wereldmuseum.nl


, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,